Tíz szeptemberi program haladóknak

Borászportál
2017. szeptember 14., 09:00


A szüreti időszak legsűrűbb heteiben tovább pörögnek a boros programok; borfesztiválok, szüreti napok, elegáns borvacsorák és izgalmas mesterkurzusok sokasága van kilátásban. Igyekeztünk úgy válogatni a következő hét eseményeit, hogy mindenki megtalálja a számára legborosabbat
Tíz szeptemberi program haladóknak
09.14-17. Szekszárdi Szüreti napok
Négy napon át igényes programokkal, kiállításokkal, koncertekkel, hagyományőrző kézműves vásárral és a tájegységre jellemző ételkínálattal várják a vendégeket. A Borudvarban szekszárdi borászok kínálják majd  a hegy levét. Bővebb információ ITT.

09.15-17. Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál
A három nap kulturális ajánlata ezúttal is hagyományőrző és szórakoztató elemekből tevődik össze. Népzenei és könnyűzenei koncertek, kiváló borok, kitűnő étkek várják a kikapcsolódásra vágyókat. Akik pedig kedvelik a vetélkedést, azok gulyásfőzésben, valamint madárijesztők és a Mátra tortájának elkészítésében is összemérhetik tudásukat. A jó hangulatról a helyi előadók mellett számtalan meghívott sztárvendég is gondoskodik. További információ ITT.
 
09.13-17. Bortér - 7. őszi bormustra a Dóm téren
Szeged a Borértők Városa - a város, ahol az ország egyik legnagyobb borfesztiválját rendezik évről évre, annak dacára, hogy a Dél-Alföld nem egy klasszikus bortermelő vidék. 114 borászat mellett további 50 gasztro- és kézműves kiállító, egy impozáns, a szőlészet történelmét és eszközeit bemutató kiállítás és két zenei színpad kápráztatja el a minőségi nedűk szerelmeseit. További információ és részletes program ITT.
 
Tíz szeptemberi program haladóknak


09.15. Szeptemberi pezsgés a Villa Rosa kertjében
Nyár vége ide, vagy oda, a Villa Rosa még mindig pezseg, és alig várják, hogy koccinthassanak veletek egyet-kettőt az elmúlt csodás három hónapra, és persze a legjobb pezsgőkre! Stílszerűen egy exkluzív pezsgővacsorát szerveztek, amire a séfük, Szappanyos Viktor különleges, 4 fogásos vacsora menüt állított össze, a legjobb Törley és Francois pezsgő párosításokkal - ezt egyszerűen nem lehet kihagyni! További információ ITT.

09.15. Zaccagnini borvacsora
Olaszország ízei a Casa Pomo d'oro borvacsoráján! Ősszel az Abruzzo régió, azaz "az olasz csizma közepe" vendégeskedik a Via Italian. Szeptember 15-én Zaccagnini borvacsora a Casa Pomo d'oroban Angelo Ruzzival, a birtok nagykövetével. A chef, Alessandro Manna egy fantasztikus ötfogásos menüt párosított nektek a borok mellé. További információ ITT.
 

09.15. Borvacsora a Béres Pincészettel
A Pane Vino Étterem mennyei fogásai kiegészülve a tokaji Béres Pincészettel, kell ennél több?! Az étterem az őszi szezon első borvacsoráján a tokaji Béres Pincészet nagyszerű borait kínálja nektek, amelyekhez Zoboki Zoltán chef tervezett izgalmas ételsort. Ha ti is kíváncsiak vagytok, hogy milyen ínycsiklandozó ételekkel akarnak elkápráztatni titeket, akkor nézzétek meg a tevezett menüt ITT.

09.16. Tokaji Ősz Nagykóstoló
A Tokaji Ősz rendezvény kihagyhatatlan borkóstolója, amelyen nektek is ott a helyetek! Egész estés sétáló kóstolón ismerkedhettek a Tokaj-Hegyalja mintegy 50 top borászatával. A kötetlen program 17 órától kifulladásig tart, melynek kiegészítéseként a részvevők jegyet válthatnak a férőhelyes! mesterkurzusra is. (AXA Millésimes és Champagne Time kóstolók). További információ ITT.

09.19. Narancsbor mesterkurzus
Senki ne gondoljon arra, hogy a narancsbor narancsból készül. Sokkal inkább fehérszőlőből. Na de akkor honnan kapta a nevét és mi köze van a trópusi gyümölcshöz? A szeptember 19-i mesterkurzuson Jász László borász mesél nektek ezekről a különlegessékről 12 tétel bemutatása közben. A kurzusról és a borsorról további információkat találtok ITT.
 
Tíz szeptemberi program haladóknak


09.19. Borvacsora a St. Andrea Szőlőbirtok boraival
Ínyenc menüsorral és kiváló borokkal, valamint az étterem svédasztalának teljes kínálatával várnak benneteket a Trófea Grill Étterem borvacsoráján! További információt és az este teljes menüsorát megtaláljátok ITT.

09.21. Rizlingek Harca: Olasz vs. Rajnai
Bár nevük és néhány jegyük hasonló, karakterük azonban teljesen eltérő. Tudod, hogy mi a különbség a két népszerű szőlőfajta között? Illatában és ízében is megérzed az eltérést? Ha nem, akkor ott a helyed a következő Winelovers Afterwork-ön, ahol közel 40 olasz és rajnai rizling száll harcba egymással! További infomációt és a harcban résztvevő borászatok listáját megtaláljátok ITT.
Winelovers borok az olvasás mellé