Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben!

Borászportál
2021. április 09., 09:54


Sokkal hatékonyabb és maradandóbb az ismeretszerzés, ha mindent személyesen megtapasztalhatsz a szőlőben, feldolgozóban, pincében. Egy új oktatási program keretében most már erre is lehetőség nyílik.
Tanulj a szőlőben, a pincében! Kóstold a tokaji borokat autentikus környezetben!
Szinte már mindent tudsz a borokról, de még nem volt szerencséd sosem bebocsátást nyerni egy pincébe, élőben látni egy présgépet, egy tartályt, vagy a kacsolás műveletét a szőlőben? Most itt a lehetőség, hogy az elméleti ismereteidet kibővítsed egy egynapos szakmai bortúra keretében a világ egyik legcsodálatosabb borvidékén!
 

A Wine and Spirit Education Trust, azaz a WSET ma világszerte az elsőszámú borismereti képzést nyújtó iskolarendszer. Az előadások elsődleges célja a változó igényeknek és új fogyasztási szokásoknak megfelelő italismeret átadása, kóstolási módszerének lényege az egyensúly-centrikus borértékelés. A Borkollégium a Magyarországon elérhető legmagasabb szintig, WSET felsőfokig (WSET Level 3 Award in Wines), vagyis a nemzetközi WSET Diploma megszerzésének előszobájáig segíti a hallgatót.

A WSET a tantermi kóstoláson kívül nem ír elő más gyakorlatot és bár az órákon használt munkafüzet, ppt rendkívül szemléletes, nem pótolhatja azt a tapasztalatot, amire az ember a szőlészt és a borászt azok „munkahelyén” hallgatva tehet szert.

Látni szeretnéd, milyen munkák vannak a szőlőben, hogy néz ki például a permetezőgép? Hogyan működik a feldolgozóban a szűrőgép és milyen körülmények között érnek a hordóban a borok? Vagy egyszerűen csak szeretnéd beszívni Tokaj levegőjét, kezedben morzsolni a földet, ami azokat a csodálatos borokat adja?

A Borkollégium szervezésében most már erre is lesz leheetőséged: 2021. július 2-án, vagyis pár nappal a júniusi a felsőfokú WSET tanfolyam vége után egy napos study tour indul a Tokaji borvidékre, az aszú és a száraz furmint hazájába. Az időzítés nem véletlen: alapvetően az említett WSET kurzuson résztvevőknek ajánljuk a programot, de hely lesz bőven a buszon, így a szervezik örömmel veszik mások jelentkezését is.
 
Kinek ajánlják a kirándulást?

- a júniusi WSET felsőfok kurzus hallgatóinak, hogy megértsék az összefüggéseket, ami jelentősen növeli esélyeiket a majdani vizsgán
- a korábban már WSET felsőfokot elvégzett tanulóknak, hogy karbantartsák tudásukat
- a májusi WSET középfok résztvevőinek, egyrészt mert már az ő tudásuk is bőven elegendő, hogy értsék és élvezzék a Tokajban látottakat, másrészt jó felkészítés számukra a felsőfok előtt
- a WSET 2 vagy WSET 3 vizsgára felkészülőknek
- elkötelezett, tájékozott borkedvelőknek, akik szívesen töltik a napot hasonló érdeklődésű emberekkel
- Tokaj-rajongóknak
 
A július 2-án péntek reggel Budapestről induló szakmai kirándulás tartalmaz egy dűlőtúrát a „vendéglátó” kalauzolásával, pincelátogatást a borvidék egyik legmodernebb birtokán, valamint egy ültetett borkóstolót a csapatot kísérő borkollégiumi oktató vezetésével, természetesen a WSET systematic approach to tasting (SAT) mentén. Pihenésképpen a csapat tagjai déltájban megebédelnek a borvidék egyik legmenőbb éttermében, ahol saját ínyükön tapasztalhatják meg a WSET3 szintnek szintén szerves részét képező bor-étel párosítás mikéntjét. Indulás vissza Budapestre a délutáni órákban.

A szakmai nap ára 40 ezer forint, ebben benne foglaltatik az összes előzőleg említett programpont, vagyis a buszos utazás, a dűlőtúra, a pincelátogatás, a borkóstoló és az ebéd. (A szakmai kirándulás díját a tanfolyam részvételi díja nem tartalmazza!)
 
Nos, hogy tetszik ez az új lehetőség? Ha kedvet kaptál, nincs más dolgod, mint kapcsolatba lépni a Borkollégium munkatársaival (emailben az info@borkollegium.hu címen vagy a +36706221060-as telefonszámon), nálunk további felvilágosítást kaphatsz és rögtön jelentkezni is tudsz. Ha előtte részt vennél a júniusi WSET felsőfok kurzuson, arra is van lehetőséged, pár hely van még kiadó, itt tudsz beiratkozni rá.
Winelovers borok az olvasás mellé