Fotók a fiatal Tokaji Borkirálynőről

Borászportál
2011. május 25., 18:16


Amint arról hírt adtunk, egy csodaszép 19 éves leányzó, Simkó Kitti lett a Tokaj-hegyaljai Borvidék idei borkirálynője. Nézzük is a királynőválasztás fotóit!
Fotók a fiatal Tokaji Borkirálynőről
 
Kitti édesapja borász, úgyhogy nem esett messze az alma... azaz a szőlő... azaz Kitti... szóval értik... Akinek tetszik a sárospataki lány - néhány hét múlva az országos borkirálynő-választáson drukkolhat neki! Gyanítjuk, sokan vagyunk ilyenek... Kitti még olyan ártatlan, hogy még a fészbukon sincs fenn. Azért az iwiwen azért rátaláltunk - Ön is bekukkanthat hozzá.
Elsőként a borvidék három éve megválasztott, legeslegelső borkirálynője gratulált Kittinek, akit személyesen elkísért a versenyre. Az ismeretség nyilván családi, hiszen mindkét család borászattal foglalkozik.
 
Kitti édesapja, Simkó Sándor a sárospataki Evinor Pincészet vezetője, mely 1994-ben alakult, jelenleg 20 ha szőlőterületten gazdálkodnak. Természetesen a bevált tokaji fajták: furmint, hárslevelű és sárgamuskotály található a palettán. Nemrégiben egy panziót is nyitottak a sárospataki vár szomszédságában a Bodrog partján.
Winelovers borok az olvasás mellé