Új helyen lesz a Főzdefeszt

Borászportál
2014. május 19., 09:43


Nem a hagyományos, Mikszáth téri helyszínen tartják meg a következő Főzdefesztet június 7-9-én. Az új helyszín a Műegyetem rakpart lesz.
Új helyen lesz a Főzdefeszt
 
A Főzdefesztet első alkalommal 2011 májusában rendezték meg, azóta ősszel és tavasszal is volt egy-egy a józsefvárosi Palotanegyedben, a Mikszáth téren és környékén.

Az Index Úgy tudja, a költözés hátterében az áll, hogy az egyre nagyobbra növő fesztivál szervezői nem tudtak dűlőre jutni a 8. kerülettel a helyszínt illetően. Az is a huzavonára utal, hogy a Főzdefeszt sokáig nem hirdette meg az eseményt, pedig közeledik a kezdés napja.
 
„Nagyon szerettük a Palotanegyedet, de a másfélszer akkorára nőtt fesztivál már nem való utcára, egyre komolyabb logisztikai problémák és jogos lakossági panaszok léptek fel, ezért új helyszínt kellett keresnünk” – mondta a hírportálnak Bart Dániel, a fesztivál egyik szervezője, de a kerülettel való állítólagos konfliktusról nem árult el bővebbet.

Az új helyszínen közösen rendezik meg a fesztivált a Street Food Show-val, ami az eddigi négy alkalommal a Hold utcai piac emeletén volt megtartva. Így végre az utcai ételek is kikerülnek az utcára, a sörös fesztiválnak meg lesz rendes ételkínálata.

Egyébként az eredeti helyszínen lesz egy másik sörfesztivál két héttel később. Erről Szilágyi Demeter, a kerület önkormányzati képviselője annyit mondott, hogy június 20-21-én valóban lesz egy ilyen rendezvény, és óhatatlanul van átfedés a megjelenő főzdék tekintetében, de ez a Palotanegyed Fesztivál része lesz, tehát nem önálló sörfesztivál. A Főzdefeszt költözéséhez Szilágyi annyit fűzött hozzá, hogy nem ismeri annak az okait.
Winelovers borok az olvasás mellé