Vivat Bacchus: "borban mindenivók vagyunk"

Borászportál
2014. augusztus 12., 09:17


A 2001-ben alakult Vivat Bacchus együttes is a legnépszerűbb "borfesztivál-zenekarok" közé tartozik. 2014 tavaszán a Magyarországi Borrendek Szövetségétől elnyerték a PRO VINO HUNGARICO díjat is! De vajon a csapat tagjai milyen borokat fogyasztanak legszívesebben?
Vivat Bacchus: \
 
Mi a kedvenc borotok és mely borokat szoktátok leggyakrabban inni?
Ahány tag az együttesben, annyiféle kedvenc bor. Bognár Szabolcs (Bogi) például a száraz furmintot szereti, Gergő a testesebb vörösborokat kedveli, Péter egyik kedvence a rozé fröccs. Mindegyik borvidéken találunk magunknak hihetetlen finom fajtákat. Borban „mindenivók” vagyunk.
Mi a legkedvesebb borfesztiválos élményetek?
Mivel nagyon sok borfesztiválon vettünk már részt, ezért rengeteg kedves emlékünk van. Mindig jó érzés az, ha valahova visszahívnak, akkor már barátokként üdvözöljük egymást és rengeteget nevetünk sztorizunk egy-egy pohár bor mellett. Kedves emlékek a boros gazdákkal való barátságok.
 
Hol láthat titeket a közönség legközelebb?
Augusztusban fellépünk a Balatonfüredi a Hévízi és a Győri Borfesztiválon, de megtalálhatók leszünk többek között Balatonbogláron, Siklóson és Móron is. Szeptemberben pedig indul a szüreti rendezvények szezonja. Együttesünket egyre gyakrabban hívják külföldre is. Nemrég tértünk haza Luxemburgból, novemberben Ausztriába utazunk egy accapella fesztiválra, de van egy kínai meghívásunk is.
Mikorra terveztek az új albumot?
Tavaly novemberben jelent meg Dallam Cuvée című lemezünk, melyhez Balla Géza barátunk külön bort is készített. Idén a fellépésekre koncentrálunk, de 2015-ben ismét szeretnénk meglepetéssel szolgálni a minket kedvelőknek.
Winelovers borok az olvasás mellé