2019 legolvasottabb Borászportál cikkei

Borászportál
2019. december 30., 07:46


Hagyományunkhoz híven idén is visszatekintettünk az elmúlt évre és összegyűjtöttük a Borászportál legolvasottabb írásait. Izgalmas a lista!
2019 legolvasottabb Borászportál cikkei
6. helyezett
 
Ősszel került a mozikba a Folyékony arany című Tokajról szóló dokumentumfilm, ami három borász történetén keresztül mutatja be a borvidékért, az aszúért vívott minden napos élethalálharcot. A film rendezőjével, Almási Tamással beszélgettünk a forgatásról és annak kihívásairól.
 
 
5. helyezett
 
A 25 éve alapított Vylyan pince idén egy egyedülálló címketervezési koncepcióval rukkolt elő. A címkék hivatalos bemutatója inkább hasonlított egy irodalmi délutánra és ez csak egy volt a több meglepetés közül.

4. helyezett
 
Október elején kisebb borháború bontakozott ki hazánkban. Ennek fő csörtéje a Borászportálon megjelent nyílt levél volt. A téma rengeteg olvasó érdeklődését felkeltette.
 
3. helyezett
 
A tokaji Szepsy Pincészetnél éppen generációk közötti "átadás-átvétel" zajlik. Ifjabb Szepsy Istvánnal többek között erről beszélgettünk, de szóba kerültek a borvidékükön végbemenő jó és rossz folyamatok is.
 
2. helyezett

A világ egyik legtekintélyesebb borversenye, az International Wine Challenge (IWC) támogatásával az idei évben először vállalkoztak a világ legjobb 50 borászatának kiválasztására. Az egyik helyezett sokkal közelebb van, mint gondolnánk.
 
1. helyezett
 
Winelovers borok az olvasás mellé