Ázsiai kajával lesz tele a Gourmet Fesztivál

Borászportál
2014. május 26., 14:20


A Gourmet Fesztivál fő küldetését hagyományosan a legjobb magyar éttermek egész országra kiterjedő bemutatása jelenti, de a közönség igényeinek megfelelően idén emellett betekintést nyerhetünk az autentikus ázsiai utcai kaják világába is.
Ázsiai kajával lesz tele a Gourmet Fesztivál
 
Ázsiai kajával lesz tele a Gourmet Fesztivál
Persze ehhez sem kellett távoli országokból éttermeket és séfeket meghívni, hiszen szerencsére a hazai kínálatban is megjelentek és nagy sikerrel működnek már ázsiai éttermek és büfék, az egészen egyszerűtől a kifejezetten elegánsig. A Távol-Kelet konyhája nem csak megkóstolható lesz, hanem látványos és érdekes színpadi bemutatón is lehet majd vele ismerkedni, többek közt Wang mesterék egészen különleges tésztakészítési metódusát megfigyelve.
 
Izgalmas vietnámi ízekkel is találkozhatnak a látogatók az újbudai Hai Nam Phó Bisztró standján, ahol az autentikus ételek tálalása/elkészítése mellett kísérletet tesznek arra is, hogy hazájuk, Vietnam és szülővárosuk, Hanoi egyik nevezetességét, az igazi utcai étkezést is bemutassák. A Hanoi utcáin ezrével közlekedő motorok, robogók és biciklik ugyan ezúttal lemaradnak, de az utcaképet meghatározó színes, műanyag hokedlikre és egyéb kellékekre lehet majd számítani. Természetesen illat alapján is könnyű lesz megtalálni őket, ugyanis az egyik vietnami specialitáshoz, a híres Bún Chához a helyszínen grillezik majd a fűszeres császárhús kockákat, szintén autentikus eszközök segítségével, faszénen.

A Hai Nam-nál az otthoni főzéshez is lehet majd kivételesen vásárolni, többek között saját készítésű chiliszószt, az itthon általában beszerezhetetlen „zöldeket”, halszószt, lime-ot és valódi kókusztejet is.
 
Az ázsiai kínálat persze nem merül ki ennyiben, hiszen nem csak vietnami, de japán, kínai, és szinte az egész kontinens kínálatából lehet kóstolgatni. Itt lesz ugyanis a japán Fuji, amely minden nap a készlet erejéig kóstoltatja majd kiváló sushijait, az elegáns Corinthia Royal hotelből a Rickshaw, a Gozsdu udvarban Litauszki Zsolt irányításával nemrég nyitott Spíler Shanghai, a hamarosan megnyitó és a Gourmet-n debütáló OMU Ramen & Tempura Bar, és a nagy ázsiai áttekintést nyújtó Buddha-Bar is Ossama Kutaini séffel, bár az óriás Buddha-szobrukat valószínűleg nem hozzák el a Klotild palotából.
Winelovers borok az olvasás mellé