Borbás Marcsi gasztrofesztivált szervez a Millenárison

MTI
2014. május 07., 09:38


Programajánló - A Gasztroangyal című népszerű televíziós műsorban szerepelt magyar gazdák, termelők, borászok és vendéglősök gyűlnek össze a fővárosban, hogy egy helyen mutassák be a magyar vidék gasztronómiai értékeit a Magyarország finom - Gasztroangyal a Millenárison elnevezésű program keretében július 4. és 6. között.
Borbás Marcsi gasztrofesztivált szervez a Millenárison
 
Borbás Marcsi gasztrofesztivált szervez a Millenárison
Borbás Mária, a Gasztroangyal műsorvezetője
A Gasztroangyal hétvégén a vásár és kiállítás mellett tanfolyamokkal is várják a vendégeket. A televíziós műsor nézőinek visszajelzései alapján választották ki a szervezők a különböző programokat: lesz többek között fánk- és hússütés, szarvasgomba-vadászat, sóőrlés és kisüsti pálinkafőzés, valamint gyógynövénytanfolyam - mondta el Borbás Marcsi, a Gasztroangyal műsorvezetője és a hétvége egyik főszervezője a rendezvényt beharangozó keddi sajtótájékoztatón.
A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) támogatásával megvalósuló esemény fővédnöke Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter.
A kiállítók bemutatókat tartanak, elárulják termékeik készítésének titkait is. A személyes találkozáson és kóstoláson túl a látogatók recepteket gyűjthetnek és praktikákat leshetnek el, legyen szó kenyérdagasztásról vagy lekvárok, szörpök és savanyúságok befőzéséről.
Az esemény házigazdája Borbás Marcsi, akivel személyesen is találkozhatnak a látogatók ezen a hétvégén. A központi helyen felépülő konyhaszigeten több fogást is elkészít, amelyeket bárki megkóstolhat.
A Gasztroangyal című műsor túl van a 110. adáson, amelyek készítése alatt bejárta a teljes Kárpát-medencét és megismertette a nézőket a termelőkkel és igyekezett felhívni a figyelmet a kézműves, hagyományos, minőségi és magyar termékek fontosságára.
A július első hétvégéjén megrendezett programsorozatra elővételben már váltható belépőjegy.
 
Winelovers borok az olvasás mellé