Csökkennek a libák túlélési esélyei

Borászportál
2014. november 03., 11:28


Hétvégén rengeteg étterem, bisztró, vendéglő és fesztiválkonyha kínál libából készült ételeket a Márton nap és az ilyenkor megjelenő újborok tiszteletére. A Márton napi programokból szemezgettünk.
Csökkennek a libák túlélési esélyei
 
IV. Márton napi Borfesztivál a Gellértben
Rengeteg boros kiállítóval, lakosztályétteremmel, gasztronómiai különlegességekkel, mesterkurzusokkal és koncertekkel várja a látogatókat a fesztivál Budapest egyik legismertebb szállodájában. Részletek itt!
Márton napi libator - és újbor ünnep az Egri Korona Borházban
Demjénben a négy fogásos Márton napi libavacsora és az újborkóstoló után akár a szabadtéri termál vizes medencében is fürdőzhetnek a vendégek. Részletek itt!
Bodri Pincészet - Márton Nap
A szekszárdi Bodri Pincészet szintén különleges programokkal készül a hétvégére. Náluk egyebek mellett élőzene, újbor bemutató (Rozi Rozé, Gúnár) libakolbász és rozéban pácolt libacomb várja az érdeklődőket. Részletek itt!
Márton nap Márton Andrással a Hetényi Pincészetben
Irodalom és hagyományőrzés: Mecseknádasdon a Márton napi vacsorát megelőző irodalmi esten Márton András, Jászai Mari-díjas színművész élete történeteiből mesél, átszőve versekkel monológokkal. Közreműködik Galló György gitárművész. A bor-kápolna, különleges hangulatával, akusztikájával különleges és méltó helyszíne az estnek. Részletek itt!
 
Márton nap Gere Attilával a Mandula Étteremben
Egész estés gasztronómiai kalandozás Gere Attila Pincészetének 2009-es primőr borainak, valamint a 2007-es csúcsborainak, és persze libafalatok a főszereplésével. Részletek itt!
Márton napi Újbor szentelő Mulatság a Polgár Bortrezor Pincében
Ugyancsak Villányban, a Polgár Pincében is kiváló gasztronómiai élményekkel várják a látogatókat. Az újborok (chardonnay-muskotály és a rozé házasítás, valamint a portigieser) mellé kihagyhatatlannak ígérkezik a konfitált libazúza Márton napi portugieser mártásban, és persze a ludaskása is.
Márton Napi Libalakoma Egri Borcsillagokkal Debrecenben
November 7-9-én Debrecenben a Kossuth téren látványkonyhákban készülnek majd a hagyományőrző ízletes libaételek, miközben egri borászatok kínálják majd a termékeiket. Részletek itt!
Szent Márton Újborfesztivál és Libator
A szentendrei Skanzenben a szezon utolsó kiemelkedő kétnapos rendezvénye lesz a Szent Márton Újborfesztivál és Libator. A különböző receptek szerint készült libás ételek mellé hazai borászok kínálják az újboraikat. Részletek itt!
A Márton napi programok száma szinte végtelen, javasoljuk olvasóinknak, hogy tájékozódjanak a környezetükben rendezett lakomákról, borkóstolókról!
Jó szórakozást kívánunk! És csak óvatosan!
Winelovers borok az olvasás mellé