Francia sztárséfek etetnek a Gourmet Fesztiválon

Borászportál
2014. május 27., 14:10


Szombaton francia séfek várják a Gourmet Fesztivál Gasztroszínpadán az érdeklődőket! Ez ételeket pedig természetesen nem csak nézni, kóstolni is lehet majd!
Francia sztárséfek etetnek a Gourmet Fesztiválon
 
A Gourmet Fesztiválon a korábbi években a legendás lyoni Joseph Viola, a tésztában sült pástétom koronázott királya, és a fűszerekkel zsonglőrködő, Jean-Marc Notelet séfek bemutatóit is óriási érdeklődés övezte, legalább ekkora figyelmet érdemel a mostani két francia vendégséf is.
Francia sztárséfek etetnek a Gourmet Fesztiválon
Alain Caron
A két séf nagyjából bejárta már az egész világot, Alain Caron végül Hollandiában telepedett le, ahol meghatározó alakja a gasztronómiának, nem csak szakácsként, hanem fotósként, tévéséfként és zsűritagként is, ugyanis a holland MasterChef versenyzői tőle is retteghettek.
 
Jaques Pourcel a francia séfek egyik érdekes figurája, a legszembetűnőbb tulajdonsága elsőre, hogy belőle kettő van, ugyanis szinte teljesen egyforma ikertestvérével, akivel együtt is vezetik csúcséttermüket, a Michelin-csillagos Jardin des Sens-t Montpellier-ben. Ők képviselték egyébként Franciaországot a Shanghai Világkiállítás francia pavilonjában.
Francia sztárséfek etetnek a Gourmet Fesztiválon
Jaques Pourcelés ikertestvére
A Gourmet Fesztivál gasztroszínpadán egy-egy ételt fognak elkészíteni és megkóstoltatni a közönséggel, az egyelőre még titok, hogy mik lesznek a fogások, de az biztos, hogy egészen egyedi, különleges és maradandó élmény lesz, amit a két séf a közönségnek tartogat!
Winelovers borok az olvasás mellé