A badacsony legjobbjai áprilisban Budapestre jönnek

Borászportál
2018. március 23., 09:29


Április 14-én újra Budapesten mutatkozik be a Badacsonyi borvidék. 35 borászat több mint 150 féle bora mellett idén 15 turisztikai szolgáltató kínálata is várja a látogatókat.
A badacsony legjobbjai áprilisban Budapestre jönnek
„Garantáljuk, hogy a rendezvény vendégei kizárólag a borvidéki kínálat legjavával találkoznak az eseményen” – mondta Váli Péter a szervező Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület részéről.  A korábbi évek nagy érdeklődésére való tekintettel idén nagyobb helyre, a New York Palota Róma termébe költöző Nagy Badacsony kóstolón a sokszínű borkínálat mellett újdonságként ott lesznek a térség legismertebb szálláshelyeinek, kézműves termelőinek és vendéglátóhelyeinek képviselői is.
 
 
A kóstolón csak olyan borok vehetnek részt, amelyeket előzetesen egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság vakkóstoló során arra érdemesnek minősít.

Így valóban olyan tételekkel találkozhatnak a látogatók, amelyek borvidék egyedülálló jegyeit a legjobban képesek megmutatni.

Aki még többet szeretne megtudni a borvidékről, annak kínálják a szervezők a rendezvényt kísérő mesterkurzusokat. Előad többek között Sánta Zoltán WSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója is. „Úri muri – a Kéknyelűről őszintén” című előadásában a badacsonyi kéknyelű sokszínűségét mutatja be hét tételen keresztül.
 
A badacsony legjobbjai áprilisban Budapestre jönnek

A 16 órakor kezdődő eseményre elővételben már válthatók belépőjegyek elővételben a rendezvény honlapján, 6.900 forintos áron. A helyszínen korlátozott számban 7.900 forintért lehet majd jegyet vásárolni.
 
További információk itt.
 

 
Winelovers borok az olvasás mellé