A Dimenzió adja Kecskemét borát idén

Borászportál
2014. május 14., 14:06


Kecskemét Város és Környéke Termelői Borverseny díjkiosztó ünnepségén május 9-én, Mák Kornél és Nagypál Sándor alpolgármesterek adták át a borászoknak az Év bora címet és az ezt kísérő oklevelet.
A Dimenzió adja Kecskemét borát idén
 
A Dimenzió Borászat Rajnai rizling néven kereskedelmi forgalomba kerülő minőségi száraz fehér, valamint Hetényi József és Keresztes József ballószögi bortermelők kadarka vörösbora kapták meg a megérdemelt lehetőséget, hogy egy évig viseljék a megtisztelő címet:"Kecskemét város bora" - írja a Bácsmegye.hu.
 
Kovácsné Drabant Katalin, a Dimenzió Borászat tulajdonos-vezetője és Hetényi József vehették át május 9-én pénteken a Városházán ünnepélyes keretek között az "Kecskemét Város Bora" címet. Az ünnepséget levezényelte Kocsis Pál a Mathiász János Borrend elnöke. A köszöntőt Zombor Gábor polgármester mondta, majd Szili Gábor elmondta az egybegyűlteknek, hogy soha ennyi érdeklődőt és pályázott nem vonzott még az Év bora verseny pályázat, illetve hogy a jó minőségű borok és a sok pályázó miatt, a döntés is nehezebb volt az eddigieknél.

A Dimenzió Borászat harmadízben nyerte el a Kecskemét Város Bora címet, nem ok nélkül. A döntés, miszerint két bort nevezzenek ki az mezőny élére Szemereyné Pataky Klaudia alpolgármester javaslatára született meg. Így történt, hogy Kecskemét városnak legkitűnőbb fehérborát és vörös borát is díjazták.
Winelovers borok az olvasás mellé