A világ egyik legjobb szaglású embere a VinCE-n

Borászportál
2012. március 22., 14:07


Programajánló - Zólyomi Zsolt a parfümőr. Nem szerénytelenség azt állítani, a világon az egyik legfejlettebb szaglóérzék az övé. A Fragrance Academy parfümkészítő mesterkurzusát eddig összesen 12-en végezték el, s ő, "Az Orr", köztük volt. Ha lehet azt mondani, a saját szakmájában magasabb szinten van, mint a borelemzés terén egy Master of Wine. A VinCE Budapesten vasárnap tart közös előadást Romsics László AIWS-el konyak témában.
A világ egyik legjobb szaglású embere a VinCE-n
 
Bár úgy tudjuk, a szaglásban sem a méret számít, a vasárnapi (2012. 03. 25.) Frapin cognac- és parfümkóstolón egy különleges illatfelismerő játékkal is várja Grande Champagne kincseinek bátor felfedezőit Zólyomi Zsolt parfümőr.
 
 
Ülj be és nyerj!
Romsics László, az ország egyik legképzettebb italszakembere Frapin cognacokat kóstoltat, Zsolt pedig alaposan megdolgoztatja majd az előadáson résztvevők szaglóhámjait, és az illatos mesterkurzus résztvevőinek nemes versengésében fog eldőlni, hogy ki nyeri meg a legújabb Frapin luxusparfümöt (vigaszdíj két féleves VinCE Magazin előfizetés lesz).
A világ egyik legjobb szaglású embere a VinCE-n
"Az Orr" a Frapin család által készített konyakokról és parfümökről fog előadást tartani
A konyak illata
A Frapin család 1270 óta készít cognacot a leghíresebb francia cognactermelő régió szívében. A ház arról is híres, hogy a cognacok készítésének történetét illatokban is elmeséli, azaz parfümőröket hívott a kastélyba, a szőlőföldekre, a pincékbe és a cognacmester titkos laboratóriumába, majd mindazt, amit ott éreztek, elkészíttesse hét zseniális, mesélő kedvű, fűszeres parfümben. A legújabb parfüm az "1697". Az abszolút cognacillatot a Napkirály hódításainak emlékére keverték.
200 fős mesterkurzus
A tavalyi nagy érdeklődés miatt a szervezők remélik, hogy idén nem marad kívül senki, de ha valaki mégsem jutna be a cognac mesterkurzusra, annak sem kell bánkódnia, mert a VinCE Budapest során folyamatosan lesz illatos quiz-játék a Le Parfum Croisette standján.
A világ egyik legjobb szaglású embere a VinCE-n
A 200 fős mesterkurzus terem a Corinthiában
Parfümös stand a VinCE-n
Ha szeretne kedvesének egy igazi parfümkülönlegességet nyerni, látogasson el az ország egyetlen "niche" parfümériájának standjára, és próbálja ki az orrát. A nyeremény a Juliette Has a Gun márka újdonsága lesz, a Romantina. Nina Ricci dédunokái, Romano és Antina Ricci nevéből szőtt szerelmes, gondtalan és könnyed illata tavaszra egy pézsmás, fehér virágos romantikus parfüm, amelyben természetes narancsvirág, jázmin, rózsa, írisz és ozmantuszvirág kivonatok keveregnek, no és némi pacsulis ciprusosság a Bourbon-vaníliás csókolózás előtt. Ez az illat maga a folyékony nőiesség!
 
Időpont: 2012. 03. 25 (vasárnap), 17:30 - 19:00
Helyszín: Corinthia Hotel Budapest, VinCE Budapest, 200 fős mesterkurzus terem
Előadás címe: Illat ihlette párlatok, párlat ihlette illatok - Frapin cognac és parfüm
Előadók: Zólyomi Zsolt, Romsics László AIWS
Belépőjegy: 3000 Ft-os mesterkurzusjegy (03.25-ére váltott Napi Kóstolójeggyel együtt érvényes)
További infó: www.vincebudapest.hu
 
Winelovers borok az olvasás mellé