Atomfutás a Paksi Kenyér-, Hal- és Borünnepen

Borászportál
2013. szeptember 09., 14:13


Verseny - Szeptember 14-én második alkalommal rajtol el a paksi Atomfutás mezőnye. A verseny csakúgy mint tavaly, a Duna-parti város Kenyér-, Hal- és Borünnep elnevezésű gasztronómiai fesztiváljának programrészeként várja a szabadidősport kedvelőit. Az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. közreműködésével megvalósuló versenyen számos távon, és sztársportolókkal egy mezőnyben állhatnak majd rajthoz a futók.
Atomfutás a Paksi Kenyér-, Hal- és Borünnepen
 
Atomfutás a Paksi Kenyér-, Hal- és Borünnepen
Atomfutás 
„Az Atomfutás egy minden korosztály számára nyitott verseny, olyan kategóriákkal, amelyek közül mindenki megtalálhatja a neki megfelelő távú és nehézségű futószámot. Az útvonal szép lesz és érdekes, szeretett városunk nevesebb pontjait és életünk részét, a paksi atomerőművet is érintjük majd. Magam is másodszorra indulok, és remélem, hogy a helyiek mellett sokan jönnek majd az ország minden szegletéből, hiszen a versenyekkel párhuzamosan egy gasztronómiai fesztivál is zajlik majd a városban, ahol mindenki jól érezheti magát, futók és nézők egyaránt” – mondta dr. Kovács Antal, az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. kommunikációs igazgatója, aki olimpiai- és világbajnok cselgáncsozóként a verseny fővédnöki tisztségét is betölti.
 
Tavaly, az első alkalommal kiírt versenyen is már több mint hatszázan vágtak neki a különböző távoknak, köztük olyan híres sportolók, mint Kovács „Kokó” István olimpiai és világbajnok ökölvívó, Kozmann György világbajnok és olimpiai bronzérmes kenus. Idén pedig Monspart Sarolta tájfutó világbajnokkal és Béres Alexandra fitnesz világbajnokkal már biztosan bővül a mezőny. A futás kedvelői 13 versenyszám közül válogathatnak, a 0-tól 8 éveseknek kiírt 600 méteres távtól a mindenki számára nyitott 31,6 kilométeres „3/4 marATOM”-ig. Az extrém pályák kedvelői pedig a „brutálATOM”-ra is nevezhetnek, ami egy 7 kilométeres akadálypálya vízzel, sárral és meredek emelkedőkkel.
A pályák szebbnél szebb városrészeken, a Duna-parton és olyan érdekes helyeken is keresztülvezetnek, mint például az atomerőmű és az Atomenergetikai Múzeum. Az útvonalon sűrűn elhelyezett frissítőállomásokkal, különlegességként 11 ponton vidám utcazenészekkel, egy templomnál pedig orgonaszóval várják és buzdítják a résztvevőket. Nevezni a helyszínen is lehet egészen a verseny indulásáig - erről részleteket a www.atomfutas.hu weboldalon olvashatnak az érdeklődők.
Pakson ezzel egy időben zajlik majd a Kenyér-, Hal- és Borünnep, amelyet szeptember 14-15. között rendeznek a Sárgödör téren, immár harmadik alkalommal. A gasztronómiai fesztivál résztvevőit számos helyi étellel és itallal, sok zenekarral, gyermekprogrammal, valamint nyitott pincékkel és présházakkal várják.
Winelovers borok az olvasás mellé