Az "évszázad szőlőlopása"

Borászportál
2013. augusztus 21., 13:12


Bűncselekmény - A Kocs határában lévő fácántelepet ellenőrizte a helyi körzeti megbízott 2013. augusztus 20-án délután, onnan látta meg a szőlőtolvajt, aki azt állította, csak "böngészett".
Az \
 
Az
fotó: police.hu
A telepről jó kilátás nyílik a Lencsehegyre, annak határában parkolta le autóját az 53 éves G. Ferenc. A körzeti megbízott közelebb ment a járműhöz, melynek közelében csak friss lábnyomokat talált, amik a szőlősorok irányába mutattak. A rendőr megbújt a közeli kukoricásban és figyelt. Nem telt el pár perc és megjelent a gyanúsított kezében egy-egy vödörnyi szőlővel.
A rendőri intézkedés során kiderült, hogy a tőkékről a szőlőt már leszedte a tulajdonosa, a száron maradtakat pedig G. Ferenc engedély nélkül takarította be. Azt mondta, hogy aznap 10 óra körül érkezett a szőlőbe, azóta „böngészett”. Összesen 180 kilónyi bornak való gyümölcsöt szedett le, melyet zsákokban gyűjtött össze. Elmondta, hogy a szőlőből bort készített volna és egy szállítmány már otthon várja, hogy prés alá, majd hordóba kerüljön. G. Ferencet a körzeti megbízott előállította a Tatai Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a rendőrség és kezdeményezi gyorsított eljárásban történő bíróság elé állítását – olvasható a police.hu-n.
Borászportál komment: az eset méltán érdemelheti ki az „Évszázad szőlőlopása” címet…
 
Winelovers borok az olvasás mellé