Bemutatkozik az „Év Bortermelője 2022” cím öt jelöltje


2022. november 02., 12:43


Vajon melyikük lesz az Év Bortermelője 2022-ben Magyarországon?
Bemutatkozik az „Év Bortermelője 2022” cím öt jelöltje
Az év végéhez közeledve a borász szakma és a magyar bor iránt érdeklődő közönség egyaránt nagy izgalommal várja, hogy kiderüljön, ki nyeri el Magyarország legrangosabb borászati elismerését, az „Év Bortermelője” címet 2022-ben. Nemrég lezárult a díj jelölési szakasza, ahol közel 850 megszólított borász, borszakíró, szakértő, oktató, étteremvezető, sommelier és séf véleményének összesítése után a Magyar Bor Akadémia kihirdette azt az öt legtöbb szavazatot kapott termelőt, akik esélyesek a végső győzelemre. 
 
Az idei évben is személyesen ünnepelhetünk a jelöltekkel, valamint boraikkal a Borest a Bor Akadémián rendezvényen, november 10-én a Pesti Vigadóban. A kóstolót a borászok bemutatkozása előzi meg, valamint a borokhoz és az alkalomhoz illő büfévacsorával is kedveskednek a szervezők. Az eseményen a Magyar Művészeti Akadémia művészei is résztvesznek.
 
Az est házigazdája: Miklósa Erika operaénekesnő, a Magyar Bor Akadémia tiszteletbeli tagja. A győztes kilétére december 8-án, sajtótájékoztató keretében derül fény, amikor is összesítésre kerülnek a Magyar Bor Akadémia tagjainak szavazatai.
 
Az idei jelöltek (abc sorrendben) a következők:
 
  • Figula Mihály (Balatonfüred-Csopaki borvidék)
  • Günzer Tamás (Villányi borvidék)
  • Lamport József (Egri borvidék)
  • Liptai Zsolt (Pannonhalmi borvidék)
  • Vesztergombi Csaba (Szekszárdi borvidék)
A november 10-i Borest a Bor Akadémián rendezvényre jegyek az alábbi linkre kattintva igényelhetők: 
Winelovers borok az olvasás mellé