Bemutatkozott a 2012-es Bock&Roll

Riedl Annamária
2014. július 01., 17:16


A Bock&Roll 2008 óta mindent képvisel, ami Bock Valér, a Bock Pince vezető borásza számára nélkülözhetetlen az élethez. Vagyis, jó bor, kiváló rock zene és finom falatok. Nem volt ez másképp június 27-én este sem, amikor a 2012-es cuvée debütált a közönség előtt.
Bemutatkozott a 2012-es Bock&Roll
 
Bemutatkozott a 2012-es Bock&Roll
Bock Valér és a szerző (Fotó: Bergics Balázs)
Verőfényes napsütés, hőségtől izzó, igazi buli hangulatra berendezett udvar, ahol a színes lampionok világába fekete bakelitlemezek adják a kontrasztot. Bő szoknyás piros ruhák, és az enyhe szélben libbenő lófarkak látványa egy ma is élő klasszikus zenei korszakot teremt a színpad elé, ahol hamarosan kezdetét veszi az igazi rockabilly hangulat Elvis zenéjét a legtökéletesebben játszó magyar együttessel, az Ed Philips and the Memphis Patrollal, és természetesen a 2012-es Bock&Roll-al.
 
De mielőtt a zenészek a húrok közé csapnának, Nemesné Barbarának, a pince séfjének köszönhetően kifogástalan falatok perdítik táncra mindenki ízlelőbimbóját. Míg előételnek házi füstölt sonka érkezik, hozzá 2013-as Sauvigon Blanc-al és ugyanebből az évből egy kellemes roséval, Bock Piknikkel, desszertnek pedig málnaköltemény 2008-as és 2009-es Librával, addig a főételhez egyből két évjáratot kóstolhatunk a Bock&Roll-ból. Míg az egytálétel gerincét a 2008-as egyedi ízvilága járja át, poharunkba vígan csordogál a 2012-es, fiatalosabb változat. Még így, ebben a formában is érezhető a különbség, hiszen a 2008-as évjáratban a syraht, pinot noirt és kékfrankost kiegészítette a kékoportó és cabernet franc, ami igazi mélységet, már-már a bordeaux-i házasításokra jellemző testességet kölcsönözte a nedűnek.  A 2010-es év hozta meg ennek a bornak a végső formáját, amikor már csak a kimondottan burgundi palackba való fajták fémjelezték a pincészet szinte legfiatalabb borát, ahogy azt teszik a 2012-es évjáratban is.
Bemutatkozott a 2012-es Bock&Roll
(Fotó: Bergics Balázs)
Meleg nyárestén, kiváló zene mellett koránt sem könnyű, de mindenképp könnyedebb vörösbort iszogatni egyedülálló élmény. Hiszen ilyen pillanatokra leginkább valami habzót képzelnénk, vagy fehéret, esetleg rosét. Vöröset a legkevésbé. Ám a 2012-es Bock&Roll fűszeres illata, könnyed stílusa, halványabb színvilága mégis kerek egésszé teszi az estet.
Winelovers borok az olvasás mellé