Cseresznyepárlatok házasításából készül a 2017-es Év pálinkája

Borászportál
2016. december 13., 13:30


Már hagyománynak számít, ezért jövőre is elkészül az Év pálinkája, amit ezúttal a szakértők döntése értelmében cseresznyepálinkák házasításából készítenek.
Cseresznyepárlatok házasításából készül a 2017-es Év pálinkája
„Az Év pálinkájában évről évre több kiváló főzde tételei egyesülnek, bizonyítva, hogy a párlatok házasítása nem csak a whiskynél és a konyaknál, hanem a pálinkánál is tökéletes harmóniát eredményez” - mondta el Borbáth Gabriella, a Rézangyal blendmestere.

A tízfős szakértői zsűri döntése szerint jövőre a Cruxx, a Csalló, a Márton és Lányai, a Nobilis, a Rézangyal, a Spiritus Primus és a Zimek főzdék cseresznyepálinkai kerülhetnek a közös termékbe.
 
Az Év pálinkája 2011 óta készül el minden évben, és ez a szakma szimbolikus összefogását is jelképezi egyben. Az egyedi pálinkák csak limitált példányszámban kerülnek forgalomba tavasszal, díszdobozos kivitelben.
Winelovers borok az olvasás mellé