Indul a borlicit Tokajban

Borászportál
2017. március 21., 10:39


A Tokaji Borlovagrend idén ötödik alkalommal kínálja Tokaj-Hegyalja legjobb termelőinek különleges, és teljesen egyedi borait. A máshol elérhetetlen borok hordós tételekben, fél vagy egy gönci hordónyi mennyiségben kerülnek kalapács alá, de különleges palackválogatások is színesítik a sort.
Indul a borlicit Tokajban
A tavalyi évben 19 termelő 28 tétele került kalapács alá, melyek közül 23 elkelt a rangos hazai és nemzetközi közönséget vendégül látó eseményen. Ez 80%-os eladási arányt  jelent,  ami  a  2015.  évi  árveréshez  viszonyítva  a  legmagasabb  érték,
21 055 000 forint összleütéssel ért véget a Nagy Tokaji Borárverés.
 
Az idei Nagy Tokaji Borárverést 2017. április 22-én, szombaton tartják Tokaj történelmi belvárosában. Az előző négy év egyre nagyobb sikereket hozó aukciói után, az ötödik árverésen is felvonultatják a történelmi borvidék teljes kínálatát.
 
Az idei árverésre 16 nagyszerű termelő, összesen 20 olyan különleges tételt nevezett be, amelyek kereskedelmi forgalomba nem kerülnek, és minőségüket szakmai kóstolóbizottság garantálja.
 
A résztvevő borászatok a 2017-es Nagy Tokaji Borárverésen:
 
Barta Pince, Demetervin, Disznókő, Grand Tokaj, Kvaszinger Borászat, Holdvölgy, Márton Birtok, Myrtus Pince, Pajzos Tokaj, Samuel Tinon, Szent Benedek Pincészet, Szepsy István, „Tállya Wines”, Tokaj Generation Y, Tokaj Hétszőlő, Tokaj Kikelet
 
Minden tokajibor-kedvelőt és érdeklődőt várunk az árverésre és a Tokaji Tavasz
háromnapos rendezvényére.

 
Április 21-én, pénteken a Tokaji Borlovagrend új tagjait avatjuk a történelmi Rákóczi pincében, Tokaj belvárosában. Ezután szakmai programmal és mesterkurzussal folytatódik a Tokaji Tavasz a Paulay Ede Színházban.
 

Itt kerül megrendezésre az első „Tokaj Fair”
 
A Tokaji Portfólió bemutató, szakmai kiállítás és kóstoló során a borvilág szakembereit látjuk vendégül, ahol több mint 40 Tokaj-Hegyaljai borászat mutatkozhat be a nemzetközi résztvevők előtt.
 
A pénteki nap estéjén két koncert és borvacsora is várja a látogatókat – Bodrogkeresztúrban a „For You”  A’Capella énekegyüttes, Tállyán a Panktastic zenekar szórakoztatja majd a közönséget
 
A teljes szombati program az árverés jegyében telik majd.
 
Fél 11-kor kezdődik az árverési tételek vakkóstolója a tokaji ortodox templomban,
majd közös ebédet követően 15 órakor kezdődik az árverés.
 
A rendezvény további részleteiről, és a Tokaji Borlovagrendről  - melynek tagjai sorában a legjobb tokaji termelők épp úgy megtalálhatók, mint elkötelezett borkedvelők vagy kereskedők - a legendás borvidékről, Tokajról – amely 2002 óta az UNESCO Világörökség része – többet is megtudhat a Tokaji Borlovagrend oldalán.
 
Az esemény sajtótájékoztatójának most szombaton a Tokaji Március Nagykóstoló ad otthont, a Corinthia Hotel Budapest Valetta II Foyerében.
Winelovers borok az olvasás mellé