Itt van két új Egytőről bor, és egy Egytőről Borbártérkép

Borászportál
2018. május 18., 12:46


2016-ban néhány budapesti és vidéki borbár közös eszmékre helyezve a hangsúlyt, egységesítették erőiket. Összefogásuk célja, hogy borászokkal együttműködve olyan borokat készítsenek, amelyek segítenek minél több jelenlegi és leendő borivóval megismertetni kedvenc kárpát-medencei szőlőfajtáinkat.
 
Itt van két új Egytőről bor, és egy Egytőről Borbártérkép
Első körben egy egyenpalackozású, bisztróstílusúra hangolt, csavarzárral ellátott, szekszárdi kékfrankost készítettek közösen, Sebestyén Csaba borásszal. Erről mi is beszámoltunk, bővebben ITT olvashattok róla. 

Ehhez tartva magukat most, a második évjáratból, a Pálffy Szőlőbirtok és Pincénél egy olaszrizlinget, illetve visszatérve a Sebestyén Pincéhez egy kadarkát hoztak csavarzár alá. Az Egytőről-borokat alapvetően közérthetőre, úgyszólván bisztrósra hangoltak, így ami közös bennük, az a könnyedség és a gyümölcsösség.

Egytőről Kékfrankos 2016
Jó savak, könnyed erdei bogyós gyümölcsösség jellemzi csapatunk első borát, amelyből már nem sok van, úgyhogy aki még nem kóstolta, iparkodjon!

Egytőről Olaszrizling 2017
Pálffy Attiláék spontán erjesztették ezt az olaszrizlinget acéltartályban. Kerek savú, intenzíven gyümölcsös, érintésnyit sós. Szikvízzel első rangú szomjoltó a nyári hőségben!

Egytőről Kadarka 2017
A borbárok csapatának második vörösbora, amely - mint az első - Sebestyén Csabáéknál készült Szekszárdon. Hihetetlenül zamatos és fűszeres bor, le sem tagadhatná a fajtáját, de a termőhelyét sem.
 
Szintén az idei év újdonsága, hogy elkészült a budapesti Borbártérképük, amely a borozni vágyó vendégeket segíti a tájékozódásban. Az új borokat és a Borbártérképet május 30-án ITT tekinthetitek meg. 
 

Röviden az együttműködő borászokról:
 
Sebestyén Csaba és Csilla
Szekszárd az egyik legdinamikusabban fejlődő borvidék. Ez egyrészt köszönhető az olyan helyi, fiatal borászok, mint Sebestyén Csabi nyitottságának és közösségi összefogásának, másrészt annak a lelkes és nélkülözhetetlen marketing munkának, amit Sebestyén Csilla végez. A Sebestyén testvérek esetében így többszörösen is igaz a címben szereplő felkiáltás. Együtt nem csupán a szekszárdi borok hírnevét erősítik, de egymás munkáját is tökéletesen kiegészítik. 
 
Pállfy Attila
“Szőlészetünk és pincészetünk évszázados családi generációkon alapul, ahol a szőlőművelés és borkészítés apáról fiúra száll. Szőlőterületeink a Káli-medencében, Köveskálon a vulkánikus eredetű Fekete-hegy déli lejtőin Kishegy, Cserekút, Kisgyepű és Csákvölgy dűlőiben fekszenek. A jelenlegi 16 ha területen Olaszrizling, Szürkebarát, Tramini, Furmint, Juhfark, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir és Syrah szőlőt termelünk. A szőlő növényvédelménél nem használunk kemény szereket, nem használunk atka és rovarölő szereket, gyomtalanításra gyomírtószert. A szőlő biológiai egyensúlyának elérésére törekszünk. Boraink jellegzetes ízét a vulkánikus talaj (bazalt, láva és tufakőzetek) a magas sav- és ásványi anyagtartalom kedvezően befolyásolja. Célkitűzésünk, hogy az egykor Árpád házi királyainknak szállított Káli-medence borai újra a minőségi borfogyasztók asztalára kerüljenek, ismerté és kedvelté váljanak.”
 
Winelovers borok az olvasás mellé