Jól fogy a sör és a bor az olimpia alatt

Borászportál - MTI
2012. augusztus 06., 15:07


Bükfürdőn kampányt indítottak a sörfogyasztás csökkenésének megállítása érdekében, és úgy látják, hogy a cseh és német turisták minőségi kiszolgálása segíthet abban, hogy több sört igyanak, legalább a turisztikailag fontos övezetekben.
Jól fogy a sör és a bor az olimpia alatt
 
A szervezet szombaton, a távirati irodának küldött közleményében azt írta, itthon sok vendéglátóegység készül tudatosan az olimpiára. Emlékeztettek arra, hogy négy éve a vízilabda és az úszás televíziós közvetítései hozták a legnagyobb forgalmat; a bükfürdői vállalkozók szerint 20-25 százalékkal is több sör fogyott.
Közölték: Bükfürdőn kampányt indítottak a csökkenés megállítása érdekében, és úgy látják, hogy a cseh és német turisták minőségi kiszolgálása segíthet abban, hogy több sört igyanak, legalább a turisztikailag fontos övezetekben.
 
A helyi vendéglátósok a Brit Sör- és Kocsmaszövetség elemzéseit is felhasználták mielőtt megfogalmazták sörstratégiájukat. A bükfürdőiek most elsősorban a világ két legnagyobb sörfogyasztó nemzetére koncentrálnak. A csehek évente 160 liternél, a németek pedig 115 liternél is több sört isznak - írták.
Közölték azt is, hogy a településen a sörfogyasztás népszerűsítése mellett nagy hangsúlyt fektetnek arra is, hogy a minőségi magyar borokat megismertessék a turistákkal. Jelezték, jó példa erre a bükfürdői gyógy- és bornapok, amelyet idén nyáron hetedik alkalommal tartanak; a több ezer külföldi vendéget is vonzó kétnapos programot az olimpia kezdetéhez igazították.
Az egyesület úgy látja, a helyi turisztikai szervezetek segíthetnek abban, hogy a hazai turisztikai régiók vendéglői, sörözői a szállodákkal együtt közös stratégiát alakítsanak ki annak érdekében, hogy profitálni tudjanak még egy olyan, több ezer kilométerre zajló eseményből is, mint mondjuk az Eb vagy az olimpia.
Winelovers borok az olvasás mellé