Magyar borokat ajánl a népszerű WineFolly

Borászportál
2017. január 25., 11:00


Mi magyarok az aromás fehérborok kategóriában mutattuk meg magunkat, három fehérbor is bekerült.
Magyar borokat ajánl a népszerű WineFolly
A gyönyörű kiadványairól és infografikáiról is ismert Wine Folly idén is kiadta az egész világot átívelő vásárlási kalauzát. A borválogatás nem csak a világ összes jelentős bortermelő vidékét öleli fel, de a testes vörösboroktól az aromás fehérborokig áttekinti, mit érdemes kóstolni 2017-ben, vagyis mi a must have idén.
 
A válogatást nem csak szakértőknek szánják, kezdő kóstolóknak is érdemes végigböngészni a listát. Mi magyarok az aromás fehérborok kategóriában mutattuk meg magunkat, három fehérbor is bekerült, köztük a Keszthely melletti Bezerics Borászat Cserszegi fűszerese. Emellett beválogatták a Királyudvar Tokaji Furmintját és egy Szepsy Furmint is helyet kapott a válogatásban.
 

Az aromás fehérborokra a virágos jegyek és édes, csonthéjas gyümölcsös jegyek megjelenése jellemző, sárgabarack, őszibarack, máz, rózsa - írja a Wine Folly. A szócikkben megemlítik a furmintot, mint hagyományos tokaji fajtát, melyből száraz bort készítenek, a rizlinghez hasonlítják savasságban, nagyobb struktúrával és testtel. Felfedezték maguknak a cserszegi fűszerest, a Wine Folly még kiejtési kalauzt is adott hozzá (szék-seggi fooh-sar-ESH). "llatában rózsa, fekete bodza, menta" - írják a Bezerics Borászat boráról. 
Winelovers borok az olvasás mellé