Most akkor már nem a pezsgő a sikk?

(X)
2014. március 25., 10:50


Buborék - Évről évre többszörösére nő a buborékos szeszesitalok fogyasztása, mely hazánkban még mindig szezonális. Leginkább év végén vagy ünnepekkor fogyasztunk pezsgőt. De mi a helyzet a habzóborral? Ez egy frissítő ital, melyet bármikor szívesen kortyolunk el. Aki szereti nyáron a fröccsöt, de elegánsabb hűsítő italt szeretne, biztos kezekkel nyúl majd a nagy melegben a habzóborok felé.
Most akkor már nem a pezsgő a sikk?
 
Most akkor már nem a pezsgő a sikk?
A habzóbor hat-nyolc Celsius-fokosan jó, ám semmiképp nem szabad mélyhűtőbe tenni az italt a cél érdekében. Ha túl sokáig hagyjuk ugyanis a fagyasztóban, akkor buborékos innivaló helyett csupán egy jégtömböt láthatunk viszont. Célszerűbb inkább egy jéggel teli vödörben megfelelő hőmérsékletűre hűteni a palackot, mert így legalább egy kalap alatt letudhatjuk a felbontás utáni hűtést, illetve tárolást.

Ha későn jutott eszünkbe pezsgőt hűteni, még mindig segítségünkre lehet a palackra húzható gyorshűtő. A fagyasztóból kivéve, a palackra felhúzva perceken belül megfelelő hőmérsékletre hűti a palack tartalmát.
 
Az íz élmények mértékén az is sokat lendíthet, ha a megfelelő időben bontunk habzóbort. A pezsgőhöz hasonlóan nagyobb étkezések előtt például tökéletes aperitif lehet a habzó nedű, hiszen szénsavasságának köszönhetően étvágygerjesztő hatású. Desszert, illetve sütemények mellé fogyasztva pedig az édes, és enyhén kesernyés ízek tökéletesen kihangsúlyozzák egymást.

Ne feledjük azonban, hogy a legfontosabb tényező a jó minőségű habzóbor kiválasztása! Gyenge minőségű ital megfelelő tálalása sem fogja azt a felemelő érzést nyújtani nekünk, amire vágyunk.
 
Ha biztosan jó minőségű habzó és gyöngyöző bort szeretne nézze meg a Szent István Borszaküzlet kínálatát: itt.

Szent István borszaküzlet
1137 Budapest, Pozsonyi út 49.
www.szentistvanborszakuzlet.hu
Winelovers borok az olvasás mellé