Négy napos borbulit tartanak a fiatal borászok Budapesten

Borászportál
2015. augusztus 03., 21:11


Harmadszor tartják meg augusztus 27-30. között a Szent István téren az egyik leghangulatosabb budapesti borfesztivált, a Junibor Ünnepet, ahol 30 fiatal borász várja a vendégeket!
Négy napos borbulit tartanak a fiatal borászok Budapesten
Négy nap, amikor tuti, hogy a Bazilika előtt táboroznak le hazánk fiatal borászainak legizgalmasabb tételei! Kötetlen kóstolók, a jól megszokott fogadóórák, finom falatok várnak!
 
Négy napos borbulit tartanak a fiatal borászok Budapesten

A fesztivál során a DiVinoban megválasztják az Év Juniborászát is, a legnépszerűbb fiatal borász pedig közönségdíjban részesül. A belépés a Szent István téri Junibor Borünnepre ingyenes lesz, míg a DiVino borbárban szombat délután megtartott kísérő program belépőjével – melyen az összes tagborász bemutatja kedvenc borát – a résztvevők teljes egészében a Junibor Egyesületet támogatják.
 
A Junibor – Fiatal Borászok Egyesülete 2008-ban alakult, célja egy közösség létrehozása, amely a jövő borászgenerációjának szakmai fejlődését biztosítja. A juniborászokként emlegetett társaság igyekszik a saját generációját megszólítani a kulturált borfogyasztás és borkultúra ügyében, nagy hangsúlyt fektetnek az ifjú borfogyasztókkal való kapcsolattartásra is.

Az augusztus végi borünnep célja, hogy bemutassák, a magyar bor méltó kihívója a népszerű, külföldi boroknak, és a rendezvényen megélt kóstolási tapasztalatok nyomán a magyar és külföldi vendégek az év többi napján is szívesen nyúljanak a boltok polcain a magyar termékekért.

A Junibor tagjai: Gere Andi, Gere Zsolt, Hernyák Tomi, Miklós Csabi, Bolyki Jani, Bukolyi Marcell, Gál Tibor, Vesztergombi Csaba, Árvay Angi, Pfneisl Katrin és Birgit, Franz Reinhard Weninger, Stefan Wille-Baumkauff, Kardos Gábor, Laposa Bence, Laposa Zsófi, Konyári Dani, Jekl Flóra, Kamocsay Ákos, Jandl Arnold,  Dúzsi Tomi, Kiss Gábor, Sebestyén Csabi, Demeter Endre Szepsy István, Takler Andris, Frittmann Peti, Prácser Miklós, Pracser Hajni,  Kis Tamás, Heimann Zoli.

A III. Junibor Ünnepen extra program is várja az érdeklődőket, hiszen Kedvencek kóstolója címmel a borászok elhozzák kedvenc boraikat és belépő ellenében (3500 Ft, ill. 2500 Ft a diákjegy) a DiVinoban meg lehet kóstolni ezeket, szombaton 15:00-18:00-ig!

Azok a fiatal borászok pedig, akik szeretnének a Junibor közösség részei lenni, augusztus 29-én bemutatkozhatnak a rendezvényen! Jelentkezni augusztus 17-ig lehet, ezen az e-mail címen!

Szóval, akkor még egyszer a lényeg:
 
 • 30 Juniborász saját pulttal
 • DiVino 
 
Lesznek finom falatok is:
 
 • Twist & Chips
 • Zing Burger
 • KOLBice
 • Pataki Cukrászda
 • Meat & Sauce
 • Tekeresvölgyi Kézműves Tejtermékek
 
Ami a programokat illeti:
 
 • Minden nap 18:00-21:00 Borász fogadóórák lesznek a téren
 • Szombaton: 15:00-18:00 „Kedvencek kóstolója” a DiVino Bazilikában – Juniborászok és kedvenc tételeik (belépő teljes fogyasztással: 3500 Ft, diákoknak 2500 Ft)
 
A Junibor Ünnep nyitva tartása:
 
 • Augusztus 27. 16:00-24:00
 • Augusztus 28-29-30: 12:00-24:00
 
Ha van még kérdésed, minden információt megtalálsz a www.juniborunnep.hu oldalon!
Winelovers borok az olvasás mellé