Sok újdonság az egyik legnagyobb nemzetközi borvásáron

Borászportál
2014. december 18., 16:07


Március 15-17-ig tart majd a világ legjelentősebb borvására Düsserdorfban, a ProWein. Közel 50 000 szakmai látogatót, valamint 5000 kiállítót várnak a rendezvényre, ahol új trendekkel és egyedülálló ötletekkel ismerkedhetnek meg a vendégek.
Sok újdonság az egyik legnagyobb nemzetközi borvásáron
 
A legnagyobb újdonság a borkiállítás helyszínében lesz, aminek méretét 20%-kal megnövelték 2015-ben. Valamint a Mundus Vini – nemzetközi bordíj - kóstoló zónája új koncepcióban jelentkezik, ahol ezúttal a tavaszi kóstolón győztes borok mutatkoznak be.
A vendégek rendhagyó ízélménnyel gazdagodhatnak egy külön pavilonban. A "holnap italai" elnevezésű jelmondattal hirdetik a zónát, ahol a legújabb bártechnológiákkal ismerkedhetnek meg szakértők segítségével.
Újdonság még az elkülönített területeken megrendezett kóstolók, előadások.
2015-ben több, mint harminc magyar borászat is bemutatkozik. A Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának jóvoltából egy közösségi standon 24 pincészet mutathatja meg borait. Túlsúlyban lesznek a Tokaji borászatok, de képviselteti magát a Villányi, a Szekszárdi, a Pannonhalmi és a Badacsonyi borvidék is. Együttesen, de önálló standon vesz részt az Év bortermelője, Dúzsi Tamás és a Vesztergombi Pincészet. Kereskedőn keresztül is megismerhetnek 10 magyarországi borászat boraival a kilátogatók.
További információk: a honlapon illetve az esemény facebook és twitter oldalán.


 
Winelovers borok az olvasás mellé