Szerkezetátalakítás: az egyéni terv alapján kell eljárni

Borászportál
2012. július 02., 10:01


Támogatás - A szőlőültetvények szerkezetátalakításának támogatása kapcsán a tevékenységeket a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) által jóváhagyott „Egyéni tervben” foglaltak szerint kell elvégezni – hívja fel a figyelmet az MVH.
Szerkezetátalakítás: az egyéni terv alapján kell eljárni
 
A támogatási kérelmeket a 2010/2011. és 2011/2012. borpiaci években – az Egyéni tervvel összhangban – megvalósított tevékenységek befejezését követően, de legkésőbb 2012. július 16-ig lehet benyújtani.
Az MVH felhívja a figyelmet, hogy az egyéni tervtől eltérni kizárólag a vonatkozó 161/2008. (XII. 18.) FVM rendeletben foglalt esetekben lehet úgy, hogy a terv módosítását a támogatási kérelem benyújtását megelőzően az ügyfélnek kérelmeznie kell. Ha a módosítás a felhasznált szaporítóanyag kategóriájára vonatkozik, és a szaporítóanyag kategóriája magasabbról alacsonyabbra módosul, csak az alacsonyabb kategória utáni támogatási összeg igényelhető. (Magasabb kategóriájú szaporítóanyag felhasználása esetében a támogatási összeg változatlan marad.) Amennyiben a telepítés az összefüggő terület egyik részén magasabb, másik részén alacsonyabb kategóriájú szaporítóanyaggal történik, abban az esetben csak az alacsonyabb kategória után járó támogatási összeg igényelhető.
További információk MVH honlapján (www.mvh.gov.hu) találhatók, illetve tájékoztatás az ugyfelszolgalat@mvh.gov.hu e-mail címen kérhető – közölte az MVH.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé