Szüreti mulatsággal nyitják meg a szépasszonyvölgyi MATULA-t

Borászportál
2013. október 11., 12:31


Megnyitó - Kétnapos szüreti mulatsággal nyitja meg kapuit a hétvégén a látogatók előtt az egri Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont (MATULA) - közölte hétfői egri sajtótájékoztatóján Papp-Kormos Éva, az intézmény koordinátora.
Szüreti mulatsággal nyitják meg a szépasszonyvölgyi MATULA-t
 
Szüreti mulatsággal nyitják meg a szépasszonyvölgyi MATULA-t
Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont a megnyitás előtt (fotó: egrinapok.hu)
Szavai szerint a látogatóközpont nemcsak a turistákat várja, hanem „ide szeretnék csalogatni az egrieket is”. Az aktív és ökoturizmust népszerűsítő létesítmény egyebek mellett kiállításokkal, Márai-emlékszobával, a szabadtéri színpadra tervezett programokkal, játszóházzal és kalandparkkal várja a látogatókat.
Kerenszky Attila, a hétvégi rendezvény társszervezője, a Szépasszonyvölgyi Vendégvárók Egyesületének alelnöke emlékeztetett: a Szépasszonyvölgy „Európában egyedülálló pince- és vendéglátó-rendszerrel” büszkélkedhet.
 
A tervezett programokról szólva elmondta: pénteken szőlőpréseket állítanak fel, ahol 10 órától préselésre és mustkóstolásra várják a látogatókat. A gyerekeknek bemutatják a kalandparkot és a tanösvényt, majd 13 órától gasztro show-t tartanak. Ennek keretében a kulturált borfogyasztásról is beszélnek a gyerekeknek és kísérőiknek, mert - mint az alelnök rámutatott - Európa számos országában, így például Franciaországban vagy Olaszországban az étkezések szerves részét képezi a kulturált borfogyasztás, ezzel pedig időben meg kell ismertetni a fiatalabb korosztályt. Délután két órától motoros kaszkadőr bemutatóval folytatódnak a programok, majd opera- és operettslágerek következnek, este pedig Stone ad koncertet.
Szombaton déltől Koltai Lajos rendezővel, operatőrrel találkozhatnak a vendégek, délután lesz cigányzene és kiállítás-megnyitó, fél háromkor pedig Habis László ünnepélyes keretek között átadja a látogatóközpontot. Este fél nyolctól Demjén Ferenc ad koncertet, utána pedig utcabál zárja a napot.
A szervezők közlése szerint a két napon kézműves vásárt is tartanak, vendégük lesz a gönci önkormányzat, így gönci pálinka és barackos ételek kóstolója is várja a látogatókat. Ezen a hétvégén beindítják a Szépasszonyvölgy és a színház között közlekedő buszjáratot is.
A Szépasszonyvölgyi Márai Aktív Turisztikai Látogatóközpont az Új Széchenyi Terv keretében, az Európai Unió támogatásával csaknem 400 millió forintos beruházással épült meg.
Winelovers borok az olvasás mellé