Egy 19 éves sárospataki diáklány lett Tokaj borkirálynője

Borászportál
2011. május 24., 18:55


Simkó Kitti versenybe száll majd az országos borkirálynői címért is.
Egy 19 éves sárospataki diáklány lett Tokaj borkirálynője
 
Az új borkirálynő, Simkó Kitti édesapja a borász, így a leány jól ismeri a tokaji borokat. Ennek hasznát is vette, hiszen a versenyzőknek szépségük mellett rátermettségüket is bizonyítaniuk kellett. Kitti versenybe száll majd az országos borkirálynői címért is. Ezen kívül fontos céljának - és immár feladatának - tartja a tokaji borok népszerűsítését. Ez sem esik nehezére, hiszen borbemutatókon és más rendezvényeken gyakran képviseli a családi borászatot.
XVI. Tokaj Borvidéki Borverseny kísérőrendezvényeként tartották meg Sárospatakon a Tokaj-Hegyalja Borkirálynője választást. A Sárospatakon lebonyolított választáson négyen indultak. A Tokaji Borvidék új borkirálynője a Sárospataki Református Kollégium Gimnáziumának tanulója.
 
A borkirálynőválasztás feladatai között volt borfelismerés, a nedűt értékelniük is kellett, de terveztek hivatalos boros címkét és királynői ruhát is.
Többfordulós megmérettetés
Borkirálynőnek lenni, illetve azzá válni nem egyszerű feladat. Természetesen elvárják a jelöltektől, hogy dekoratívak legyenek, ugyanakkor itt a győzelemhez a szép mosolyon kívül nem elég, ha valaki annyit mond a mikrofonba, hogy „Világbéke!”, és ölébe hull a cím, fejére pedig a korona. A borkirálynőnek lehetőleg mindent kell tudnia a borokról, de az se baj, ha egy kicsit többet.
Az idei négy jelöltnek is számot kellett adnia elméleti felkészültségéről. Ezen felül nem csupán fel kellett ismerniük a borfajtákat, de jellemezniük is kellett a megkóstolt borokat. Amikor mindezzel és a szóbeli bemutatkozással megvoltak, akkor jöhetett a boroscímke tervezése, majd egy olyan ruha megálmodása, amelyet szívesen viselne a majdani borkirálynő.
Miután a jelöltek külcsínével nem volt probléma, ezért a belbecs döntött, így esett a választás a 18 éves sárospataki diáklányra. Egy évig tehát Simkó Kitti viselheti egy éven keresztül a Tokaj-Hegyalja Borkirálynője címet, és ő nyerte el azt a jogot is, hogy a borvidéket képviselje a Magyarország Borkirálynője választáson. Drukkoljunk neki!
Winelovers borok az olvasás mellé