Magyar siker Amszterdamban

Borászportál
2017. január 19., 16:30


A holland piac felfigyelt a magyar borokra, elismerik a borok minőségét. Villányi Franc-okat kóstolhattak Amszterdamban.
Magyar siker Amszterdamban
2017. január 9-én rendezték meg a Wine Professional borszakmai kiállítást, ami az európai és Európán kívüli borászatok és éttermek egyik legrangosabb találkozóhelye. A résztvevők a borbemutatók mellett mesterkurzusokon szerezhettek mélyebb ismereteket a csúcsminőségű borokról, ételekről és a legújabb irányzatokról.

A kiállításon mintegy 12.000 látogató vett részt, ahol a legfontosabb nemzetközi sommelier-k, séfek, éttermek szakértői, valamint szakújságírók voltak jelen. A szakkiállítás idén ünnepelte fennállásának 15-ik évfordulóját. A magyar pincészetek közül a Csányi Pincészet, a Heumann Pincészet, a Jekl Pincészet, Gere Tamás és Zsolt Pincészete, a Malatinszky Kúria Organikus Szőlőbirtok, a Ruppert Borház, a Sauska Pincészet, a Szemes Pincészet, a Vylyan Pincészet, a Weninger&Gere Pincészet, a Tiffán's Pincészet és a Domaine Mondivin borai mutatkoztak be.

Idén a villányi borokat Jan van Lissum, a Wine Professional alapítója mutatta be, akit az esemény díszvendége, Kocsis András, a hágai magyar nagykövet köszöntött. A borsor a 2016-os villányi Franc&Franc – Villány Invites Europe nemzetközi konferencia szakmai zsűrije által kiválasztott borokból állt, kiegészítve a Tiffán's Pincészet és a Domaine Mondivin boraival. Ez utóbbi egyébként részben Jan van Lissum érdekeltsége is, aki már a kilencvenes években lehetőséget látott a villányi cabernet franc-ban.
Winelovers borok az olvasás mellé