Gasztró A japán, a thai, és a görög konyha fogásai mellé is jó választás a bor Talán ismerős az érzés, hogy miközben a magyar fogásokhoz már szinte csukott szemmel választod a bort - tudod, hogy egy jó bikavér vagy egy gyümölcsös kékfrankos tökéletes kísérője egy gulyásnak, míg egy könnyed, friss fehérbor feldobja a csirkés ételeket vagy a zöldséges fogásokat-, addig a nemzetközi konyhák világába lépve, az egzotikus fűszerek könnyen elbizonytalaníthatnak. Vajon milyen bor lesz a jó választás a fűszeres thai curryhez, a japán miso leveshez vagy a görög mezze tálhoz?
Borvilág Szerethető, sokszínű, és nagyon a miénk - Az olaszrizling három árnyalata A sokféle megvalósulásból most három borászat elképzelését mutatjuk be a szívünknek oly kedves fajtából. Borvilág Töltsd meg a novembert egy kis melegséggel! Ismét jön az év legvörösebb kóstolója! A város szívében, elegáns, mégis barátságos hangulatban várják a winelovereket a november 22-i Bordói Novemberen, ahol minden arról szól, hogy a vörösbor ne távolságot teremtsen, hanem közelséget: a borász és a vendég között, a bor és önmagunk között. Beszámoló Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk A Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is!
Borvilág Szerethető, sokszínű, és nagyon a miénk - Az olaszrizling három árnyalata A sokféle megvalósulásból most három borászat elképzelését mutatjuk be a szívünknek oly kedves fajtából.
Borvilág Töltsd meg a novembert egy kis melegséggel! Ismét jön az év legvörösebb kóstolója! A város szívében, elegáns, mégis barátságos hangulatban várják a winelovereket a november 22-i Bordói Novemberen, ahol minden arról szól, hogy a vörösbor ne távolságot teremtsen, hanem közelséget: a borász és a vendég között, a bor és önmagunk között.
Beszámoló Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk A Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is!
Bor 1x1 Franciacorta – Olaszország buborékokba zárva Ha Olaszországban szóba kerül a pezsgő, sokan azonnal a prosecco-ra gondolnak. Aki azonban igazi buborék fun, annak a Franciacorta is beugrik. Ez a név nemcsak egy borvidéket jelöl, hanem az itt készülő, tradicionális eljárással készült világszínvonalú pezsgőt is – amely méltó kihívója a francia Champagne-nak.
Beszámoló Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk A Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is! Borvilág "A magyar borágazat minden szereplője csak profitálhat ebből" - Sikerrel zárult a BOR2025 Hungarian Wine Summit Szeptember 8–13. között Budapest és több hazai borvidék adott otthont a BOR2025 Hungarian Wine Summit-nak, amely a magyar bor eddigi legátfogóbb nemzetközi bemutatkozása volt. Az esemény során több mint 150 szakmai vendéget - köztük száznál is több nemzetközi kereskedőt - láttak vendégül, akik testközelből ismerhették meg a magyar bor sokszínűségét és értékeit. Beszámoló "Már most a következő Winelovers 100-at várom" Képzelj el egy csodás őszi délutánt a Corinthia Hotel fényűző termeiben, ahol poharak csilingelnek, és a levegőben ott a várakozás izgalma. Szeptember utolsó szombatján ugyanis ezen az eseményen, a 2025-ös Winelovers 100-on gyűltek össze Magyarország legjobb borai, a legkiválóbb borászok és azok a borkedvelők, akik már alig várták, hogy egy több hónapos folyamat utolsó állomásán végre együtt ünnepeljenek.
Beszámoló Saját pezsgőnk születése Tállyán – a Tokaj Art Wine Pezsgőszeánszon jártunk A Pezsgőszeánsz csapatépítő program keretében nemcsak kóstolhattunk, hanem részt vehettünk saját egyedi tradicionális pezsgőnk elkészítésében is!
Borvilág "A magyar borágazat minden szereplője csak profitálhat ebből" - Sikerrel zárult a BOR2025 Hungarian Wine Summit Szeptember 8–13. között Budapest és több hazai borvidék adott otthont a BOR2025 Hungarian Wine Summit-nak, amely a magyar bor eddigi legátfogóbb nemzetközi bemutatkozása volt. Az esemény során több mint 150 szakmai vendéget - köztük száznál is több nemzetközi kereskedőt - láttak vendégül, akik testközelből ismerhették meg a magyar bor sokszínűségét és értékeit.
Beszámoló "Már most a következő Winelovers 100-at várom" Képzelj el egy csodás őszi délutánt a Corinthia Hotel fényűző termeiben, ahol poharak csilingelnek, és a levegőben ott a várakozás izgalma. Szeptember utolsó szombatján ugyanis ezen az eseményen, a 2025-ös Winelovers 100-on gyűltek össze Magyarország legjobb borai, a legkiválóbb borászok és azok a borkedvelők, akik már alig várták, hogy egy több hónapos folyamat utolsó állomásán végre együtt ünnepeljenek.
Bor 1x1 Franciacorta – Olaszország buborékokba zárva Ha Olaszországban szóba kerül a pezsgő, sokan azonnal a prosecco-ra gondolnak. Aki azonban igazi buborék fun, annak a Franciacorta is beugrik. Ez a név nemcsak egy borvidéket jelöl, hanem az itt készülő, tradicionális eljárással készült világszínvonalú pezsgőt is – amely méltó kihívója a francia Champagne-nak.
Beszámoló A szüret művészete: a Balaton mikroklímája és a bor minőségét meghatározó döntések A Badacsonyi borvidéken is a szüret minden évben a borászatok egyik legmeghatározóbb időszaka. Az idei év sem volt kivétel: sok borvidéken már augusztusban megkezdődtek a munkálatok, és van, ahol még mindig tart a szüret. A borvidékek és szőlőfajták sokszínűsége miatt nincs egységes időpont – minden esetben más és más körülmények határozzák meg a szüretelés ideális pillanatát. A badacsonyi tapasztalatokról Váli Pétert kérdeztük, aki a Balaton körüli időjárási viszonyokról és a szüret jelentőségéről osztotta meg gondolatait. Beszámoló A szüret művészete: a Balaton mikroklímája és a bor minőségét meghatározó döntések A Badacsonyi borvidéken is a szüret minden évben a borászatok egyik legmeghatározóbb időszaka. Az idei év sem volt kivétel: sok borvidéken már augusztusban megkezdődtek a munkálatok, és van, ahol még mindig tart a szüret. A borvidékek és szőlőfajták sokszínűsége miatt nincs egységes időpont – minden esetben más és más körülmények határozzák meg a szüretelés ideális pillanatát. A badacsonyi tapasztalatokról Váli Pétert kérdeztük, aki a Balaton körüli időjárási viszonyokról és a szüret jelentőségéről osztotta meg gondolatait. Beszámoló Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok! A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben, a Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényt megelőző díjátadón. Az eseményen, melyen a sajtó képviselői is jelen voltak, a díjazott borászok személyesen vehették át okleveleiket. Beszámoló Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok! A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben, a Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényt megelőző díjátadón. Az eseményen, melyen a sajtó képviselői is jelen voltak, a díjazott borászok személyesen vehették át okleveleiket.
Beszámoló A szüret művészete: a Balaton mikroklímája és a bor minőségét meghatározó döntések A Badacsonyi borvidéken is a szüret minden évben a borászatok egyik legmeghatározóbb időszaka. Az idei év sem volt kivétel: sok borvidéken már augusztusban megkezdődtek a munkálatok, és van, ahol még mindig tart a szüret. A borvidékek és szőlőfajták sokszínűsége miatt nincs egységes időpont – minden esetben más és más körülmények határozzák meg a szüretelés ideális pillanatát. A badacsonyi tapasztalatokról Váli Pétert kérdeztük, aki a Balaton körüli időjárási viszonyokról és a szüret jelentőségéről osztotta meg gondolatait.
Beszámoló A szüret művészete: a Balaton mikroklímája és a bor minőségét meghatározó döntések A Badacsonyi borvidéken is a szüret minden évben a borászatok egyik legmeghatározóbb időszaka. Az idei év sem volt kivétel: sok borvidéken már augusztusban megkezdődtek a munkálatok, és van, ahol még mindig tart a szüret. A borvidékek és szőlőfajták sokszínűsége miatt nincs egységes időpont – minden esetben más és más körülmények határozzák meg a szüretelés ideális pillanatát. A badacsonyi tapasztalatokról Váli Pétert kérdeztük, aki a Balaton körüli időjárási viszonyokról és a szüret jelentőségéről osztotta meg gondolatait.
Beszámoló Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok! A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben, a Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényt megelőző díjátadón. Az eseményen, melyen a sajtó képviselői is jelen voltak, a díjazott borászok személyesen vehették át okleveleiket.
Beszámoló Megvan a 100-as lista: ezek 2025-ben a legjobb magyar borok! A Winelovers 100 legjobb magyar bor rangsorát szeptember 27-én, szombaton hirdették ki ünnepélyes keretek között a budapesti Corinthia Hotelben, a Winelovers 100 Nagykóstoló rendezvényt megelőző díjátadón. Az eseményen, melyen a sajtó képviselői is jelen voltak, a díjazott borászok személyesen vehették át okleveleiket.
Borvilág "A magyar borágazat minden szereplője csak profitálhat ebből" - Sikerrel zárult a BOR2025 Hungarian Wine Summit Szeptember 8–13. között Budapest és több hazai borvidék adott otthont a BOR2025 Hungarian Wine Summit-nak, amely a magyar bor eddigi legátfogóbb nemzetközi bemutatkozása volt. Az esemény során több mint 150 szakmai vendéget - köztük száznál is több nemzetközi kereskedőt - láttak vendégül, akik testközelből ismerhették meg a magyar bor sokszínűségét és értékeit. Beszámoló Megtalálni azt a mértéket és egyensúlyt, amelyre az életünk minden területén szükségünk van Szeptember 18. és 21. között Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari rendezvényén, az OMÉK-on jártunk, ahol a Magyar Bormarketing Ügynökség standjára látogattunk el.
Borvilág "A magyar borágazat minden szereplője csak profitálhat ebből" - Sikerrel zárult a BOR2025 Hungarian Wine Summit Szeptember 8–13. között Budapest és több hazai borvidék adott otthont a BOR2025 Hungarian Wine Summit-nak, amely a magyar bor eddigi legátfogóbb nemzetközi bemutatkozása volt. Az esemény során több mint 150 szakmai vendéget - köztük száznál is több nemzetközi kereskedőt - láttak vendégül, akik testközelből ismerhették meg a magyar bor sokszínűségét és értékeit.
Beszámoló Megtalálni azt a mértéket és egyensúlyt, amelyre az életünk minden területén szükségünk van Szeptember 18. és 21. között Magyarország legnagyobb agrár- és élelmiszeripari rendezvényén, az OMÉK-on jártunk, ahol a Magyar Bormarketing Ügynökség standjára látogattunk el.
Borvilág Kihívást jelentő dűlők, extravagáns szüretek a világban - és egy kis hazai kitekintés Bemutatunk néhány igazi kihívást jelentő körülményt, amely bizonyítja, hogy a szőlőművelés, a borkészítés még a leglehetetlenebb helyzetben is lehet működőképes.
Beszámoló Ne hagyd veszni az őszi hétvégéket! Négy boros kiruccanás a hűvösebb napokra Sokan a nyarat tartják az utazás fő szezonjának, de nekem mindig az ősz marad a kedvenc időszakom, főleg, ha egy boros kirándulásról van szó. Van valami különleges varázsa annak, amikor a szőlőhegyek színei lassan aranyba és vörösbe fordulnak, a napfény már nem éget, csak lágyan simogat, és a levegőben egyszerre érződik a hűvös frissesség és a szüret illata. Ilyenkor egészen más arcát mutatják a borvidékek: intimebbek, csendesebbek, mégis élettel teliek. Borvilág Hogyan lesz egy jó borból még jobb élmény? Úgy, ha értjük is, mi van a poharunkban! Tanulni a borokról szerencsére nem csak a hivatásos borászok kiváltsága, egyre többen szeretnék tudatosan élvezni azokat. De vajon hol kezdjük, ha elindulnánk ezen az úton? Mi mindenre tanítanak meg minket a borkóstoló kurzusok, a sommelier-iskolák vagy épp a boros élményestek?
Beszámoló Ne hagyd veszni az őszi hétvégéket! Négy boros kiruccanás a hűvösebb napokra Sokan a nyarat tartják az utazás fő szezonjának, de nekem mindig az ősz marad a kedvenc időszakom, főleg, ha egy boros kirándulásról van szó. Van valami különleges varázsa annak, amikor a szőlőhegyek színei lassan aranyba és vörösbe fordulnak, a napfény már nem éget, csak lágyan simogat, és a levegőben egyszerre érződik a hűvös frissesség és a szüret illata. Ilyenkor egészen más arcát mutatják a borvidékek: intimebbek, csendesebbek, mégis élettel teliek.
Borvilág Hogyan lesz egy jó borból még jobb élmény? Úgy, ha értjük is, mi van a poharunkban! Tanulni a borokról szerencsére nem csak a hivatásos borászok kiváltsága, egyre többen szeretnék tudatosan élvezni azokat. De vajon hol kezdjük, ha elindulnánk ezen az úton? Mi mindenre tanítanak meg minket a borkóstoló kurzusok, a sommelier-iskolák vagy épp a boros élményestek?
Hírszüret A Borászportál is elkötelezett a tudatos és mértékletes borfogyasztás mellett Egy nyílt levélben borászok, szakértők, orvosok és közéleti szereplők közösen állnak ki a borkultúra értékei mellett, hangsúlyozva annak pozitív hatásait, miközben határozottan elutasítják az alkohol öncélú fogyasztását. A Borászportál mindezekkel az értékekkel azonosul, és kezdettől fogva részt vesz a kulturált borfogyasztás népszerűsítésében. Beszámoló Hét nyári úti cél, ahová mi, magyarok sokat utazunk - Mutatjuk, milyen bort kóstolj, ha arra jársz! Hét olyan úti célt mutatunk be, ahová mi, magyarok szívesen utazunk – a mediterrán tengerpartoktól a romantikus városokig, és a nyugodt vidéki tájakig. Mindegyik helyszínhez ajánlunk egy különleges bort, amely nemcsak gasztronómiai élményt nyújt, de magában hordozza a régió karakterét is. Legyen szó friss, ropogós fehérekről, gyümölcsös rozékról vagy testes vörösekről, minden úticél tartogat valami igazán emlékezeteset.
Hírszüret A Borászportál is elkötelezett a tudatos és mértékletes borfogyasztás mellett Egy nyílt levélben borászok, szakértők, orvosok és közéleti szereplők közösen állnak ki a borkultúra értékei mellett, hangsúlyozva annak pozitív hatásait, miközben határozottan elutasítják az alkohol öncélú fogyasztását. A Borászportál mindezekkel az értékekkel azonosul, és kezdettől fogva részt vesz a kulturált borfogyasztás népszerűsítésében.
Beszámoló Hét nyári úti cél, ahová mi, magyarok sokat utazunk - Mutatjuk, milyen bort kóstolj, ha arra jársz! Hét olyan úti célt mutatunk be, ahová mi, magyarok szívesen utazunk – a mediterrán tengerpartoktól a romantikus városokig, és a nyugodt vidéki tájakig. Mindegyik helyszínhez ajánlunk egy különleges bort, amely nemcsak gasztronómiai élményt nyújt, de magában hordozza a régió karakterét is. Legyen szó friss, ropogós fehérekről, gyümölcsös rozékról vagy testes vörösekről, minden úticél tartogat valami igazán emlékezeteset.
Bor 1x1 Több mint bor és szóda: életfilozófia - Fröccskisokos kezdőknek és haladóknak A város lassan lélegzik a melegben, a kávézók és borozók teraszai megtelnek beszélgetéssel, pohárcsilingeléssel, apró rituálékkal. Valaki épp most szól oda a pincérnek: „Egy nagyfröccsöt kérek.” Ez az egyszerű mondat több, mint egy rendelés. Közös nyelv. Kulturális reflex. Innen tudjuk: itthon vagyunk. Bor 1x1 Ha szereted a pezsgőt, ezeket a stílusokat ismerned kell! A pezsgő évszázadok óta az elegancia szimbóluma, amely mára a világ minden táján saját hagyományokkal és stílusjegyekkel gazdagodott. Összeállításunkban a világ legismertebb és legizgalmasabb pezsgőstílusait mutatjuk be.
Bor 1x1 Több mint bor és szóda: életfilozófia - Fröccskisokos kezdőknek és haladóknak A város lassan lélegzik a melegben, a kávézók és borozók teraszai megtelnek beszélgetéssel, pohárcsilingeléssel, apró rituálékkal. Valaki épp most szól oda a pincérnek: „Egy nagyfröccsöt kérek.” Ez az egyszerű mondat több, mint egy rendelés. Közös nyelv. Kulturális reflex. Innen tudjuk: itthon vagyunk.
Bor 1x1 Ha szereted a pezsgőt, ezeket a stílusokat ismerned kell! A pezsgő évszázadok óta az elegancia szimbóluma, amely mára a világ minden táján saját hagyományokkal és stílusjegyekkel gazdagodott. Összeállításunkban a világ legismertebb és legizgalmasabb pezsgőstílusait mutatjuk be.
Bor 1x1 Fedezd fel a rózsaszín univerzumot! - A világ rozéi 28 tételen keresztül a Borkollégium mesterkurzusán A rozék világa hihetetlenül változatos: lehetnek üdék és játékosak, akár egy nyári szellő, vagy gyümölcsösen zamatosak, mint egy friss eper. Találunk köztük virágos karaktereket, melyek egy tavaszi mező illatát idézik, és léteznek komolyabb, testesebb változatok, amelyek elegáns hordós jegyeket és hosszabb érlelhetőséget is kínálnak. A Borkollégium szeptember 19-i tematikus mesterkurzusán most 28 gondosan válogatott tételen keresztül ismerheted meg, hogyan válik a rozé a világ különböző pontjain egyedivé és utánozhatatlanná! Hírszüret A Borászportál is elkötelezett a tudatos és mértékletes borfogyasztás mellett Egy nyílt levélben borászok, szakértők, orvosok és közéleti szereplők közösen állnak ki a borkultúra értékei mellett, hangsúlyozva annak pozitív hatásait, miközben határozottan elutasítják az alkohol öncélú fogyasztását. A Borászportál mindezekkel az értékekkel azonosul, és kezdettől fogva részt vesz a kulturált borfogyasztás népszerűsítésében.
Bor 1x1 Fedezd fel a rózsaszín univerzumot! - A világ rozéi 28 tételen keresztül a Borkollégium mesterkurzusán A rozék világa hihetetlenül változatos: lehetnek üdék és játékosak, akár egy nyári szellő, vagy gyümölcsösen zamatosak, mint egy friss eper. Találunk köztük virágos karaktereket, melyek egy tavaszi mező illatát idézik, és léteznek komolyabb, testesebb változatok, amelyek elegáns hordós jegyeket és hosszabb érlelhetőséget is kínálnak. A Borkollégium szeptember 19-i tematikus mesterkurzusán most 28 gondosan válogatott tételen keresztül ismerheted meg, hogyan válik a rozé a világ különböző pontjain egyedivé és utánozhatatlanná!
Hírszüret A Borászportál is elkötelezett a tudatos és mértékletes borfogyasztás mellett Egy nyílt levélben borászok, szakértők, orvosok és közéleti szereplők közösen állnak ki a borkultúra értékei mellett, hangsúlyozva annak pozitív hatásait, miközben határozottan elutasítják az alkohol öncélú fogyasztását. A Borászportál mindezekkel az értékekkel azonosul, és kezdettől fogva részt vesz a kulturált borfogyasztás népszerűsítésében.
Fröccs szeptember 02. Jegyezd elő szeptember 24-ig a Winelovers 100 magazint és nyerj! augusztus 28. „Sparkling Central-Europe” - Etyeken lesz a pezsgővilág közepe szeptember 5-én augusztus 01. Augusztus 15-ig nyújtható be a Szőlőkabóca elleni védekezés támogatás kifizetési kérelem július 31. Megújul és szintet is lép a BB bor- és pezsgőcsalád (X) július 11. Az olasz borok kiválósága a budapesti Winelovers Wine Awards 2025 rendezvényen július 07. Itt az új alkoholmentesített magyar bor július 01. A nyár emlékei elevenednek meg a Buborékok nyara kampány új dalában - Hallgasd Te is!
Kiemelt programok 12. 29. Sparkling Night InterContinental Budapest, BudapestBorkóstoló 11. 22. Bordói November Nagykóstoló Corinthia Hotel Budapest, BudapestBorfesztivál