Borbál light: 5+1 érv a sétálójegy mellett

Borászportál
2018. január 11., 13:00


A 2018 februárjában érkező Magyar Borok Bálja immár 13. alkalommal hirdeti: a jó bor táncba visz. A borszakma kiválóságai, az ország aktuális csúcsborai, egy lenyűgöző ételsor és hajnalig tartó tánc várja az év legexkluzívabb boros eseményére érkezőket. Mindehhez pedig elég akár egy kedvezményes árú sétálójegyet venni!
Borbál light: 5+1 érv a sétálójegy mellett
A Magyar Borok Bálja vacsoravendégeit a tavalyi év után idén is Ördög Nóra kalauzolja majd azt est házigazdájaként. A szervezők, figyelembe véve a vendégek eltérő igényeit, többféle jegyvásárlási lehetőséggel is készülnek: az ültetett vacsorát magában foglaló klasszikus báli belépők nagy része már elkelt, és népszerűek az asztaltársaságok számára kínált csoportos jegyek is. Aktuális kedvencünk azonban a báli sétálójegy. 
 
A fellépőkkel (pl. Tompos Kátya, Tóth Vera, Group'n'Swing) és programokkal (Gál Tibor Emlékdíj átadása) tarkított műsort azonban nem csak a Bálteremben ülők élvezhetik, mivel az a hatalmas kivetítők segítségével minden résztvevő számára elérhető lesz. És ez csak egy az érvek közül: mi ötöt (és még egyet) is fel tudunk hozni amellett, hogy miért ezt a típusú jegyet választanánk idén. 
 
 
1. Pazar indítás pezsgővel és amuse bouche-sal
 
Az egyik legmenőbb dolog a sétálójeggyel rendelkező vendégek számára, hogy pontosan ugyanúgy indul az év legkáprázatosabb estéje, mint a bál minden más vendégének. Érkezéskor háromféle, tradicionálisan érlelt pezsgő közül is választhatnak a balatonlellei Garamvári Szőlőbirtok tételei közül; ugyanis a 2008-as Prestige Brut, a 2008-as Don Giovanni és az Evolution Rosé pezsgők indítják a sort. Mindehhez a Caviar & Bull híresen kísérletező séfje – Marvin Gauci – álmodott meg három elképesztő fogást:
 
  • Marinált kecskesajt körtével és mogyoróval töltve
  • Osztrigavirág lime-mal és bodzával
  • Ropogós lazacbőrön tálalt pisztráng ceviche kaviárral 
 
Borbál light: 5+1 érv a sétálójegy mellett
 
2. Háromfogásos kötetlen gourmet vacsora a báli csúcsborokkal
 
Ha a kezdeti izgalmak után azt hiszed, nem lesz több meglepetésben részed, akkor tévedsz. A sétálójeggyel rendelkező vendégek ugyanis belekóstolhatnak ugyanabba a borsorba, amit a Magyar Borok Bálja minden vendégének felszolgálnak majd:
 
  • Kamocsay Ákos Prémium Olaszrizling Sós-hegy-dűlő 2015
  • Gere Attila Kopar 2013
  • Szepsy István - Tokaji Aszú 2008
 
A kifejezetten ezen borsorhoz megálmodott ételsort a Budai Gesztenyés Nagyvendéglő biztosítja, és olyan különlegességekkel készülnek, mint például zsályás pisztráng „Waldorf salátával”, dió strözellel és csuka kaviárral, vagy éppen kávés szarvas nyak aszaltszilvás szalvétagombóccal, ropogós vaddisznómájas hurkával és boróka jus-vel. Ha nem ragaszkodsz a terített asztalnál felszolgált vacsorához, és szereted magad megválasztani, mikor fogyasztanád el a főételt, akkor épp neked találták ki az állófogadást: gourmet fogások a fine dining kötöttségei nélkül.
 
Borbál light: 5+1 érv a sétálójegy mellett

3. További 100 bor korlátlan kóstolója
 
A 13. Magyar Borok Bálja nem csak egy elegáns báli esemény és gasztronómiai élmény, hanem 100 különböző magyar bort felvonultató exkluzív sétálókóstoló is. A Bál szervezői nem kisebb feladatot tűztek ki, mint hogy a teljes hazai borkínálatot (fajta, stílus és borvidék szerint) bemutassák, annak legjelesebb képviselőin és legjobb tételein keresztül. Ha számodra is a bor minősége határozza meg egy esemény hangulatát, akkor nem kétséges, hogy ez lesz az idei éved legemlékezetesebb estéje.
 
4. Sokszínű szórakozási lehetőség 
 
A borgasztronómiai különlegességeken túl a Magyar Borok Bálja szórakoztató társasági esemény is. A sétálójegyet választó vendégek nem csupán a fellépők produkcióit élvezhetik tökéletes hang- és képminőségben a kivetítőknek köszönhetően, de tánctér és kaszinó is várja a kikapcsolódni vagy szerencsét próbálni vágyókat. Lesz rulett, póker és blackjack asztal is!
 
Borbál light: 5+1 érv a sétálójegy mellett
Fotó: Bacsa Dávid
 
5. Különleges kóstolók; osztriga és szivar 
 
Akik netán éhesek maradnak a vacsora után – vagy éppen csak kíváncsiak a további finomságokra –, azoknak lehetősége lesz a Stelázsi házias ízeit, a Süss - Édes Élet kézműves csokoládé különlegességeit és bonbonjait, illetve az Osztriga Sommelier Fine de Claire osztrigáit is megkóstolni. A sétálótérben ráadásul a Schiszler is készül különleges pálinkakóstolóval; a Bál vendégeinek folyamatos felfrissülését pedig a Philips Saeco csúcskategóriás gépein főzött kávé biztosítja. A bál forgatagában csendesebb pihenésre vagy elmélyült beszélgetésre vágyó hölgyek és urak pedig széles szivarkínálatból választhatnak.
 
+1 Te is tündökölhetsz!
 
Azt hitted, elérhetetlen az igazi báli élmény? Hogy sosem jutsz el olyan alkalomra, ahol végre felveheted azt a gyönyörű ruhát, amit féltve őrzöl a szekrényedben? Erre kínál megoldást a báli sétálójegy, hogy végre te is tündökölj (anélkül, hogy a fél fizetésed rámenne)!
 
Az ültetett vacsora menüjéről, a fogások mellé felszolgált borokról, a különféle jegyekről és a teljes programról olvass bővebben a Bál honlapján, és siess: a jegyek száma ugyanis korlátozott!
Winelovers borok az olvasás mellé