7 ok, hogy az április 1-jét borok társaságában töltsd


2023. március 07., 13:46


2023. április 1-jén megrendezésre kerülő Winelovers Grand Nagykóstoló minden borkedvelőt megmozgat. Gyere és kezdd a fesztiválszezont a legjobb borok társaságában!
7 ok, hogy az április 1-jét borok társaságában töltsd
Miért kötelező a részvétel a Winelovers Grand Borfesztiválon?
 
1. A Winelovers Grand-on több mint 800 bort kóstolhatsz meg. Dönthetsz úgy, hogy egy adott fajtát kóstolsz több pincészettől, haladhatsz borstílusok mentén vagy az egyszerűbb, illatos boroktól a nehezebb testes vörösekig, de ihatod egész este a kedvencedet is. A lehetőségek határtalanok!
 
7 ok, hogy az április 1-jét borok társaságában töltsd

2. A legtöbb bort felvonultató sétálótéren kívül kistermek is várnak nagy borokkal. A Corinthia Hotel Exhibition Centre nagytermében megismerkedhetsz a nemzetközi borok világával. A teremben megjelenő borsort a WSET Level 2 Award in Wines és a WSET Level 3 Award in Wines képzést Magyarországon először oktató Borkollégium állítja össze a londoni intézet által a közép- és felsőfokú tanfolyamra javasolt bortípusok, kategóriák és stílusok közül válogatva. A tételek között erősített borok is szerepelnek majd. A csúcsborok termében, a nemzetközi boros rendezvények mintájára bevezetett különteremben, elmélyült kóstolást tesznek lehetővé. Az érdeklődők külön asztalnál ülve, minden zavaró tényező kiszűrésével tesztelhetik a csúcskategóriás borokat, sommelier-k segítségével. A VIP terem extra catering-gel és kizárólag a Royal Lounge teraszon elérhető tételekkel vár. Minden VIP jegy mellé Winelovers logózott pohár jár, valamint szabad belépés és korlátlan fogyasztás a nemzetközi borok termébe. További VIP jegy extrák: Winelovers ajándékcsomagok, csúcsbor terem kupon, részvétel az Winelovers Grand mesterkurzusokon.
 
7 ok, hogy az április 1-jét borok társaságában töltsd

3. A borokról mindig lehet újat tanulni, a kóstolás mellé kapott szakértő magyarázat pedig segít, hogy boros tudásod hatványozottan fejlődjön. A rendezvény céljai között szerepel, hogy a vendégek minél több ismerettel és oktatási anyaggal gazdagodjanak az esemény során, hogy “értő” borfogyasztóvá váljanak. A borok adottak lesznek, a Winelovers pedig hozzá teszi a tudást is. A rendezvény egész ideje alatt ingyenes pop-up kóstolási tréningek várnak, és csak rajtad áll, hogy hová fejlődsz az este végére.

 4. Az ingyenes borkóstolási tréningek mellett további kiemelt mesterkurzusokon is részt vehetsz, ahol a Borkollégium oktatói adnak elő olyan, “haladóbb” témákban, mint CrémantRiojaMetodo Classico - Olasz pezsgők tradicionális eljárással és Cabernet Franc of the World. Itt leírtuk, miről szólnak ezek a kurzusok.
 
5. Mindenki más céllal érkezik egy borfesztiválra, és a szervezők alkalmazkodnak ehhez a sokféleséghez. 200 db kedvezményes "A Jövő Borfogyasztója” jegyet hoztak létre azoknak a 18-25 éves fiataloknak, akik ingyenes tréningeken szeretnének megismerkedni többek között az örömszerző borivás és az ismeretszerző borkóstolás közötti különbséggel, a bor szerkezeti elemeivel, a borok minőségét befolyásoló tényezőkkel. A borszakmában dolgozó kollégák ismereteinek bővítését is célul tűzték ki, ezért 200, a borszakmában dolgozó résztvevő számára 9900 Ft-os jegyet biztosítanak.
 
7 ok, hogy az április 1-jét borok társaságában töltsd
 
6. Van, aki ennyi borkóstolás után egy kis sörre vagy netán valamilyen párlatra vágyik. A Winelovers gondolt rájuk is! Prémium párlatokat és sörkülönlegességeket több pop-up kurzuson kínálnak majd. Ezek között modern és tradicionális vodkák, Armagnac párlatok, málnalikőr; a sörök esetében ale, lager típusú és újhullámos sörök is megtalálhatóak lesznek.

7. A helyszínen tombolasorsolásra is sor kerül, amelynek során 200 ezer forint értékben utalványokat és nyereménytárgyakat, 300 ezer forint értékben pedig borokat és pezsgőket sorsolnak ki.
 
Winelovers Grand megrendezésének helyszíne: Corinthia Budapest
Időpont: 2023. április 1. szombat 11:00-22:00

 
Nincs olyan kóstoló, ahol ennél többet tanulhatnál a borokról. Óriási borkínálat, szakmai közeg és profi lebonyolítás - ez a Winelovers névjegye hosszú évek óta.
 
 
7 ok, hogy az április 1-jét borok társaságában töltsd
 
 
7 ok, hogy az április 1-jét borok társaságában töltsd
 
Olvass bele tavalyi beszámolóinkba:
 
Winelovers borok az olvasás mellé