A párlat lesz az új rozé?

Borászportál
2018. november 30., 08:00


A párlatok vásárlása és fogyasztása erős növekedést mutat szerte a világban, ezzel párhuzamosan folyamatosan nő az igény az azokat bemutató képzések, tanfolyamok iránt.
A párlat lesz az új rozé?
A Wine and Spirit Educational Trust (WSET), piacvezető a bor és párlat képzéseket és képesítéseket kínáló szervezetek között, például a hallgatóinak 11 százalékos növekedésről számolt be a 2018. július 31-én zárult tanévben (bor és párlat vonalon összesen). A WSET 2 szint (középfokú) párlat tanfolyamát Nagy-Britanniában tavaly 43%-kal, világszerte pedig 55%-kal többen hallgatták.
 
 
Ha nemcsak a boroknál keresed a minőséget, hanem a pálinkák, whisky-k, likőrök, brandy-k és egyéb párlatok terén is, és szeretnéd megtudni, hogyan készülnek, milyen aromák jellemzik, mitől lesznek igazán kiváló tételek, akkor ott a helyed a Borkollégium WSET Középfok Párlat kurzusán. A 6 alkalmas tanfolyam 48 kóstolt tételen keresztül tárja fel a párlatok és a likőrök világát. Az órákon megismerheted az előállítási módszereket, a legfőbb párlatféleségek jellemzőit, de még a párlatok felhasználásával készülő koktélokról is tanulhatsz. Sikeres vizsga esetén WSET oklevelet és kitűzőt kapnak a résztvevők, illetve használhatják a megfelelő WSET logót is.
 
A felívelő pályában nyilvánvalóan szerepet játszik, hogy maguk a röviditalok iránt nőtt meg a kereslet az utóbbi időkben és ez maga után vonja, hogy az emberek tanulni is szeretnének róluk. Az Euromonitor szerint az elmúlt öt évben közel 6 százalékkal több párlatot fogyasztottak Nagy-Britanniában (ott a vodka, whisky és a gin vezeti az eladásokat).

 „Újabb sikeres tanévet zártunk. Bár a legtöbben még mindig a boros képzéseink iránt érdeklődnek, örömmel látjuk, hogy zárkóznak fel a párlattal kapcsolatos tanfolyamok is. Emiatt is indítjuk el a következő tanévben felsőfokon, vagyis WSET 3 szinten a párlat kurzusunkat” – mondta Ian Harris, a szervezet igazgatója. Ráadásul 2019. augusztusában a tervek szerint a WSET 1 szinten (alapfok) is lesz már külön párlat tanfolyam.
Winelovers borok az olvasás mellé