(Bor)fesztiválozd szét magad a hosszú hétvégén!

Borászportál
2014. április 28., 18:38


Ajánló - Végre itt az első olyan hosszú hétvége, amikor igazán szép idő ígérkezik, van is jópár olyan rendezvény, amelyeket bátran ajánlunk! Budapestre, Tapolcára, Villányba, Zalaegerszegre, a Velencei-tóhoz, és Egerbe is invitálunk! Programkavalkááád!
(Bor)fesztiválozd szét magad a hosszú hétvégén!
 
Csak a kékfrankos!

A Kékfrankos MOST! egy egész hónapig tartó, a kékfrankos szőlőfajtát a középpontjába állító programsorozat, amelynek keretében szerte az országban borkóstolókat, borvacsorákat tartanak majd, figyelmet szentelve e sokszínű szőlőfajtának. A legtöbb kékfrankost felvonultató kóstolóra Budapesten, a Boscolo Hotel Budapestben kerül sor április 30-án, a négynapos pihenést megelőzően. Az egész napos, kékfrankosra épülő program legfontosabb eseményének az a sétáló kóstoló számít, amely 14:00-22:00 között kerül megrendezésre, és amelyre a hazai borászokon túl osztrák vendégeket is várunk. Azok számára, akik alaposabban is szeretnének elmélyülni a szőlőfajtában, négy ültetett mesterkurzussal készülnek, amelyet hazai és külföldi szakértők vezetnek majd.
 
Tóparti borozás Tapolcán

Népművészeti-kézműves kirakodóvásárral, borházakkal, pálinkákkal, kenyérlángossal, rétessel, szörpökkel, kal és erdélyi kürtőskaláccsal várja a látogatókat a Tópart Fesztivál Tapolcán.

Zsongjunk együtt, vár a tavasz!

A Villányi borvidék hagyományos tavaszi eseménye a BorZsongás. Idén is lesz májusfaállítás, blues-, jazz-, rock'n'roll, magyar táncház és latin tánctábor, grill party, stifolderverseny, Bor-Ász futball gálamérkőzés és természetesen villányi borok, ételkülönlegességek, kézműves foglalkozások, lovas kocsikázás, gyalog-, és kerékpártúrák a borvidék dűlői között.

Mangalica finomságok és pálinka Zalaegerszegen

Negyedik alkalommal kerül megrendezésre a Pálinka és Mangalica Majális Zalaegerszegen, mely a Dunántúl egyik legnagyobb és leglátogatottabb majálisa. Az idén is nagy hangsúlyt fektetnek a szervezők a gasztronómia és a kulturális, szórakoztató programok ötvözésére. Lesz főzőverseny, kolbásztöltés, malacsütés, házi pálinka verseny, házi kolbászverseny is! Bilagitot vigyél te is!

"Halat, vadat, s mi jó falat"

2014. április 30 és május 4. között lesz a Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál Agárdon. A rendezvény gazdag kulturális-, zenei-, és sport-program kínálatot nyújt. Terítéken a Velencei-tó gazdag halállománya, a környék vadvilága, a pincészetek és az Agárdi Pálinka. A fesztivál célja, hogy megmutassa a térségbe látogató vendégeknek, hogy a Velencei-tó nem csak a forró, nyári időszakban csábító turisztikai célpont, hanem egész évben remek kikapcsolódási lehetőségek tárházát tudja felvonultatni.

(Egri) csillagok, csillagok

Harmadszor lesz Egri Csillag Borfesztivál Egerben a Dobó István Vármúzeumban. A rendezvényen 23 borászat 46 bora mutatkozik be! A vagány, fiatalos boros eseményen érdekes programok tesznek majd a borbarátok kedvére.
Winelovers borok az olvasás mellé