Borjour Magnum: 600 bor egy helyen

Borászportál
2014. február 11., 14:29


PROGRAMAJÁNLÓ - Minden eddiginél több, 180 pincészet mintegy 600 bora kóstolható az 5. Borjour Magnumon szombaton a Millenáris parkban, ahol idén már 30 sajtos, sonkás, olívás, csokoládés és egyéb gasztrostand is várja a közönséget.
Borjour Magnum: 600 bor egy helyen
 
Borjour Magnum: 600 bor egy helyen
fotó: Borjour / Facebook
A magyarországi sétáló kóstolók között úttörőnek számító Borjour Magnumon nemcsak a kiállítók száma, hanem némileg az alapterület is nő, így a Millenáris B és D épületében összesen mintegy 3500 m2-en várják a közönséget – mondta el az MTI-nek Nagy Sebestyén főszervező, hozzátéve: a fizetővendégek maximált létszáma továbbra is 2500 fő.
Noha szép számmal lesznek jelen olyan közkedvelt, nagy borászatok is, mint a St. Andrea, Bock József, a Royal Tokaji, a Sauska, vagy a Pannonhalmi Apátsági Pincészet, a Borjour Magnumon sehol máshol nem látott számban képviseltetik magukat a magas minőséget produkáló közepes és kis borászatok; köztük olyanok is, amelyek másutt nem vagy csak ritkán kóstoltatnak, mint például az etyeki Hernyák Pince, az egri Orsolya Pince vagy a somlói Fekete Béla - emlékeztetett a főszervező.
 
Nagy Sebestyén hozzáfűzte: a Borjour Magnumra megváltott belépővel nemcsak magyarországi, hanem határon túli borvidékekről származó tételek is korlátlanul kóstolhatók lesznek: a Felvidékről Bott Frigyes, Burgenlandból az Umathum, a Szerémségből Maurer Oszkár, a Vajdaságból a DiBonis, a ménesi borvidékről Balla Géza, míg Szatmárból a Nachbill borai.
A rendezvény idén is csatlakozik a kiemelkedő minőségű magyar szőlőfajtát népszerűsítő Furmint Február kezdeményezéshez, újdonságként már furminttúrával is, amelyek során szakértők vezetik körbe a jelentkezőket a különböző kiállítók standjain, ahol végig lehet kóstolni az általuk ajánlott furmintokat.
A szervezők gondolnak a vörösbor-kedvelőkre is: mivel évek óta egyre többen a cabernet franc-t tartják Magyarország kitörési lehetőségének a vörös borok terén, ezért ehhez a fajtához is külön kóstolótúrát hirdetnek.
Ismét kapható lesz az összes kóstolható bort bemutató Bornotesz is - számolt be Nagy Sebestyén.
A rendezvény kiállítóiról és a belépőjegyekről a www.borjour.hu honlapon találhatók részletes információk.
Winelovers borok az olvasás mellé