Borral és jazz zenével ünneplik az irodalmat Balatonfüreden

Borászportál
2013. június 05., 11:30


Ünnepi Könyvhét - Négy napon át irodalmi programok, nyüzsgés és bohém szórakozás. Új kezdeményezésként megnyílik a füredi bor-utca. Ingyenes koncertek, sétálóutcai hangulat, kifinomult gasztronómia és borkóstolás a reformkori városrészben.
Borral és jazz zenével ünneplik az irodalmat Balatonfüreden
 
Borral és jazz zenével ünneplik az irodalmat Balatonfüreden
fotó: Kredenc Borbisztró
A Blaha Lujza utcában a hasonló profillal, de eltérő választékkal működő vendéglátóhelyek egyedi falatokkal és persze borokkal várják az érdeklődőket a június 6-9. között zajló rendezvényen - írják Balatonfüred honlapján. Kitelepül a Kredenc, a megújult Kedves Cukrászda, a Vivamus Vinotéka és Borharapó, a Balatoni Borok Háza, a Borgaléria, valamint a Blaha Lujza Étterem.
Minden nap lesz koncert is, fellép többek között Szakcsi Lakatos Béla, a Csopak Demizson Allstars Jazz Orchestra és dr. Tóth Gábor, a Bor-utca színpadán pedig több irodalmi beszélgetés zajlik majd.
 
„Ez egy új kezdeményezés, ha sikere lesz, akkor a későbbiekben egy-egy hétvégén szeretnénk majd megismételni, sőt az is felmerült, hogy jövőre a Borhéthez kapcsolódóan is megnyitna a bor-utca. Igényes jazz koncertek és kulturális programok lesznek itt négy napon át, miközben a helyi vendéglátók kitelepülnek és megmutathatják sajátosságaikat. Nem nagy fesztiválban gondolkodunk, inkább egy hangulatos miliőt szeretnénk teremteni, nem titkolt szándék az is, hogy a Füredre érkező vendégeket felcsalogassuk a partról” – válaszolta a balatonfured.hu kérdésére Cserép László, az önkormányzat művelődési osztályának vezetője.
Itt lesz Podmaniczky Szilárd, akinek Balatoni borozó és Balatoni világok című könyvei igazi kuriózumnak ígérkeznek, bemutatják az Óda roncs című, Balatonfüred - Debrecen - Kecskemét antológiát, benne a városhoz kötődő alkotók műveivel, Kassovitz László meseíró, mesemondó egyenesen az iskolába megy el a diákokhoz, és hozzáférhető lesz a Könyvhéten a Jókai Mór szerkesztette, az Osztrák-Magyar Monarchiáról szóló tizenkét kötetes mű is.
Részletes program itt.
Az irodalmi programok mellett a Blaha utcában négy napon át 9-21 óra között lesz könyvvásár is, amelyen a 84. Ünnepi Könyvhétre megjelenő kiadványok egy része és egyéb igényes gyermekeknek és felnőtteknek szóló kötetek lesznek kaphatók. Újdonság, hogy ezúttal a felső városrészben, a Vásárcsarnoknál is áll majd könyves stand.
Szemlézett tartalom. Az eredeti cikk innen érhető el.
Winelovers borok az olvasás mellé