Egyszer csak elégedetlen leszel a boros tudásoddal

Borászportál
2022. március 31., 13:34


5 okunk van rá, miért kell ilyenkor a WSET felsőfokú képzésre jelentkezni.
Egyszer csak elégedetlen leszel a boros tudásoddal
A WSET felsőfok - WSET® Level 3 Award in Wines felsőszintű bortanfolyamot azok végzik el, akik részletes információt szeretnének kapni a szőlőtermesztés és a borkészítés kérdéseiről, a világ borvidékeiről és szőlőfajtáiról, és hajtja őket a kíváncsiság, hogy felfedezzék a teljes világ bortérképet!
 
Ha borkedvelő vagy, előbb-utóbb érzed majd, hogy van egy pont, ahonnan már nem tudsz magadtól tovább fejlődni. Ráadásul megérkezel azokhoz a külföldi borokhoz, amelyek megismeréséhez igencsak mélyen kell a zsebedbe nyúlnod, hiszen bizonyos nemzetközi borok magasabb árkategóriát képviselnek. A WSET kitűnő lehetőség ilyenkor, hogy tovább lendítsen, továbbá - mivel nemzetközi akkreditált képzésről van szó - piacképes oklevelet is szerezhetsz vele.
 
Miért iratkozz be a WSET felsőfokú kurzusára?
 
1. Mert a magyar piacon a nemzetközi borok kínálata és hozzáférhetősége eltörpül a hazaikéval szemben. Ha meg szeretnéd ismerni a nemzetközi tételeket, akkor ez egy kiváló lehetőség egy minőség szelektált, tudományos alapú kóstolásra. A kurzuson 75 külföldi tétel kóstolása szerepel, ezek egy átlag fogyasztó számára nem könnyen beszerezhető tételek. A tételsort szakszerűen rakják össze minden kurzus előtt, és a világ több borvidékéről hozzák a legmagasabb minőségű borokat.
 
2. Mert ha a borok mögé akarsz látni, és többet akarsz mondani róla, mint hogy “ez finom”, vagy “ez nem ízlik”, akkor elengedhetetlen, hogy egy kurzus során elmélyülten megbeszélhesd másokkal a szakszerűen összerakott tételek kóstolási tapasztalatait.
 
Egyszer csak elégedetlen leszel a boros tudásoddal
 
3. Mert a WSET 3 kurzuson megtudod a választ a miértekre, hiszen amellett hogy felismered az egyes ízkomponenseket, azt is meg fogod érteni, hogy miért alakulhattak ki az adott aromák a borban. 
 
4. Mert ez egy olyan kurzus, amelynek elvégzése után itthon és külföldön is tárt karokkal várnak majd a munkahelyek a boros szakmában, hiszen egy elismert nagy múltú akkreditált képzésről van szó.
 
5. Mert a hazai szakma legjobb boros szakembereivel, “orraival” tudsz megismerkedni, hiszen a kurzusokat a Borkollégium elismert bor szaktekintélyei tartják.
 
Ha az érveknél többre vágysz, olvasd el a WSET felsőfokú borkurzusról szóló beszámolóinkat!
 
 
Következő kurzus időpont:
2022. június 24., 25., 26. , július 1., 2., 3. (09:00-18:00)
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé