Itt az ősz legvörösebb borkóstolója


2021. október 11., 21:38


Hazai bordói fajtaborokkal, házasításokkal és csúcs vörösborokkal érkezik az idei Bordói November Nagykóstoló.
Itt az ősz legvörösebb borkóstolója
60 hazai kiállító közel 150 tétele várja november 20-án a bordeaux-i szőlőfajták borainak szerelmeseit a Winelovers Bordói November Nagykóstolóján, a Corinthia Budapest nagytermében. Térképezd fel, merre tartanak a magyar bordói házasítások a világ etalonjának számító bordeaux-i borokhoz képest!
 
Magyarországon  - 2021-es adatok szerint - majdnem 6000 hektáron termelik a három kulcsfontosságú bordói fajtát, a cabernet sauvignont, a cabernet franc-t és a merlot-t. Ez körülbelül egyharmada a kékszőlővel beültetett területeknek, és ez is mutatja, hogy mind a borászok, mind pedig a fogyasztók mennyire kedvelik hazánkban az ezekből készült tételeket.
 
A Bordói Nagykóstolón kitűnő fajtaborokat és házasításokat kóstolhatsz, a borászatok folyamatosan bővülő listája itt található. 
 
A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal is.
 
A rendezvény a sétáló kóstolón kívül további izgalmas programokat kínál. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába. Idén már biztos, hogy jelen lesz Malatinszky Csaba, aki a hordóban erjesztett borok világába kalauzolja el a kuriózumokra éhes érdeklődőket. A Pannonhalmi Infusio rajongóit pedig egy “kisvertikális” kóstoló várja: az évről évre magas minőséget mutató vörösbor négy évjáratát hasonlíthatják össze.
 
Az eseményen minden jegy korlátlan borkóstolásra szól - kivéve a csúcsbortermi tételeket. Aki nyugodtabb körülmények között kóstolna, és belépést szeretne a VIP Lounge-ba, az Standard VIP jegyet, Prémium VIP jegyet vagy All-in VIP jegyet is vásárolhat. Ezek extra bortételek kóstolására jogosítják fel, és további ajándékokkal járnak.
 
A VIP tételek között lesz a Merlot ’17 Streit-Zagonyi Villány, amely bársonyosan elegáns formában mutatja meg lehengerlő nagyságát. Sűrű, tartalmas, meleg karakterű bor  érett fekete és piros bogyós gyümölcsökkel, édesfűszeres, csokoládés aromákkal, mindez tökéletes egyensúlyban.
 
 
Az este során a tombola sorsolás sem maradhat el. A nyeremények közül kétségtelenül a két fő részére az Onyx étterembe szóló borsoros degusztációs menü a legkecsegtetőbb 100 000 forint értékben. De sok-sok palack bor és egyéb vásárlási, ill. kurzus utalványok is várják a tombolát vásárló vendégeket. 
 

Ha nem bírsz magaddal, és már kóstolnál, gyere el
Bordeaux – 9 apelláción keresztül mesterkurzusunkra, 
ahol többek között szó lesz majd bortörténelemről, a terroir szerepéről, vagyis a apellációk közötti különbségekről és még sok másról, miközben jobbnál jobb bordói házasítások kerülnek a poharadba. Jelentkezz itt és képezd profivá magad!
 
Winelovers borok az olvasás mellé