Karácsonyi ajándék 5letek, ha bor témában gondolkozol


2022. december 08., 15:31


Ne gondolkozz túl sokáig a karácsonyi ajándékokon, főleg akkor, ha borkedvelő szeretteidet kívánod meglepni. 5 tippet adunk, milyen boros meglepetéssel tehetnéd teljessé az együtt töltött időt!
Karácsonyi ajándék 5letek, ha bor témában gondolkozol
1. A tanulni vágyóknak ajándékozz bortudást! Kezdő borfogyasztóknak a borokkal való ismerkedésre ideális, haladó borrajongók számára a meglévő tudás elmélyítésére. Az alapozó képzések mellett számos mesterkurzus, gasztronómiai tanfolyam, hazai és nemzetközi vizsgalehetőséget is biztosító képzés közül válogathatsz. Szabadon felhasználható, vagy akár konkrét tanfolyamra vásárolt ajándékutalványt is vásárolhatsz.
 
A Borkollégium 2023-as tanfolyamait már megtalálhatod a honlapon, köztük a nemzetközileg is elismert akkreditált WSET alap-, közép- és felsőfokú borkurzusokat.
 
Karácsonyi ajándék 5letek, ha bor témában gondolkozol
2. Ha olyan családtagnak vagy barátnak ajándékoznál, aki inkább magában szeret tanulni vagy csak olvasni a borokról, ne habozz neki rendelni egy boros témájú könyvet, akár a nemrég elhunyt, a borszakmában nagy tiszteletnek örvendő Rohály Gábor Terra Benedicta - Áldott föld című könyvét.
Karácsonyi ajándék 5letek, ha bor témában gondolkozol
 
 
3. Ha bizonytalan vagy, és biztosra mennél, akkor persze, bort is vehetsz ajándékba, de ne akármilyet! Mint minden olyan ajándéknál, ahol felmerülhet annak gyanúja, hogy nem volt más ötleted, és leemeltél valamit a polcról, a borvásárlásnál is jobb ezt elkerülni, és valamiképp személyessé varázsolni. Annak vegyél ajándékba bort, aki tényleg szereti. Figyeld meg, mit szokott kérni, amikor beültök valahová: imádja a buborékokat? A frissítő fehérek a gyengéi? A vörösborok hozzák lázba? Ha szeret főzni, akár receptet is adhatsz a gondosan kiválasztott palack mellé. És persze, nem muszáj egy palacknál megállnod: válogathatsz kedvedre a karácsonyi ajándékcsomagok közül. Egy gondosan előre összeállított borcsomagban biztosan mindenki talál kedvére valót.
 
A Winelovers Webshop igazi kuriózumokkal vár! Olyan tételeket válogattak össze a limitált számú borcsomagokban, amelyek közül néhány még a webshop kínálatában sem lelhető fel, illetve kereskedelmi forgalomban is ritkán található meg. 
 
Karácsonyi ajándék 5letek, ha bor témában gondolkozol
 
4. Az élmény ajándékokban az a jó, hogy az együtt töltött idő felbecsülhetetlen értéke is hozzáadódik. A jövő évi borkóstolók, exkluzív boros rendezvények belépőjegyei már most elérhetőek. A megajándékozott személyiségétől függően választhatsz a többszáz- vagy akár ezerfős nagyrendezvények vagy a kisebb, meghittebb borkóstolók közül.
 
A 2023-as Winelovers rendezvényekre szóló jegyek már elérhetőek itt.
 
Karácsonyi ajándék 5letek, ha bor témában gondolkozol
 
5. A bor megfelelő szervírozásához elengedhetetlen egy strapabíró dugóhúzó és egyéb kiegészítők mint a dropstop vagy akár sommelier kendő. Kezdő szettnek ezek is megteszik, de haladóbbaknak érdemes egyedi bortartókban, frissentartó dugóban, profi dekantálóban, vakkóstoló zsákokban, feliratos vagy épp speciális formájú borospohárban, házi vagy rendelt aroma-szettben gondolkozni. 
 
A youHU Design egyedi tervezésű, kézzel készült boros kiegészítőkkel vár különleges alkalmakra.Velük magasabb szintre emelheted a borélményt!
 
Karácsonyi ajándék 5letek, ha bor témában gondolkozol
Winelovers borok az olvasás mellé