Legyen középiskolai tananyag a bor!

Borászportál
2018. december 01., 07:00


A novemberben a Borászportálon megjelent cikkek közül gyűjtöttük össze az 5 legolvasottabbat.
Legyen középiskolai tananyag a bor!
Kolléganőnk a nyarat Portugáliában töltötte. Az ország őt, a hónap elején megjelent élménybeszámolója pedig az olvasókat varázsolta el.

Sokan csak rozékirályként ismerik, pedig olyan ikonikus vörösbor is az ő nevéhez fűződik, mint a Görögszó. A szekszárdi Dúzsi Tamás a vele készített interjúban elmondta, idén valami olyat tapasztalt a szőlőben, amit 50 éves pályafutása alatt még soha.
 

November 7-e a merlot kékszőlő világnapja immár 8 éve. Ennek apropóján 7 érdekességet gyűjtöttünk össze a fajtáról. Tudod-e például, hogy mit jelent maga a merlot szó?

Bátran kijelenthetjük, a Winelovers Bordói November Nagykóstoló mára az ország első számú vörösboros rendezvényévé nőtte ki magát. Az eseményt hagyományosan megelőző teszten taroltak a villányi borok, a teljes eredménysor és a bírálat tanulságai is elolvashatók a cikkben.

Novemberben új cikksorozatot indítottunk, amelyben a Borkollégiumban oktató szakembereket mutatjuk be egy kicsit kevésbé ismert oldalukról. Az első részben Mészáros Gabriella, az iskola alapítója mesélt nekünk a kezdetekről és arról, hogy miért tenné a Kárpát-medencében középiskolai tananyaggá a bort.
 
Winelovers borok az olvasás mellé