Miért jó online tanulni a borról?

Borászportál
2020. október 26., 08:51


Az online borkuzusok kínálatának rohamos bővülése mindenek előtt a járvány és a korlátozások következménye. De van számos olyan előnye is az otthonról tanulásnak, amire talán nem is gondolnál.
Miért jó online tanulni a borról?
„Nincs időd utazni, vagy egyszerűen csak pénzt spórolnál? Az online oktatásnak köszönhetően otthonod kényelméből, egyszerűen és könnyedén ismerkedhetsz a borok izgalmas viliágával” – hírdeti például a Borkollégium a november 14-i online Bevezetés a borkóstolásba tanfolyamát.
 
 
Kétségtelen, hogy a tanulásnak ezen formája – miközben biztonságos – kényelmes és gazdaságos is, hogy mást ne mondjunk, a vidékieknek nem kell felutazniuk, hogy részt vegyenek. És hát természetesen a borokról sem kell lemondani az online kurzusok esetében sem, az iskolák még a szállítási költségét is vállalják annak, hogy az ajtónkig hozzák a bort.
 
 
Az utolsó pontból az is következik, hogy nem egyetlen pohárral kóstolhatjuk a „tananyagot”, egy egész palackot kapunk belőle. Innentől pedig már csak a fantáziánk szab határt annak, hogy mit kezdünk ennyi borral.

Mi azért adnánk neked pár ötletet:
 
  • egyszrre többen is ülhettek a képernyő előtt, 1 palack borod van, tehát akár 5-6 barátod is csatlakozhat (és ennyi felé szétdobhatjátok a költségeket)
  • a tanfolyamon egyedül ugyan egyedül veszel részt, de a maradékra áthívod este a haverokat; a Borkollégium fent említett tanfolyamához járó 8 tételével már egész szép kis házibulit lehet cssapni
  • hétvégén megvendégeled a családodat, szüleidet egy pompás ebéddel: a borok egy része mehet a lábosba, a többi az asztalra
 
De ha úgy döntesz, ilyen gyorsan nem vernél a készlet fenekére, arra is van ötletünk. Itt találsz tárolási tippeket, amik meghosszabbítják a nyitott palackok élettartamát, itt pedig egy egészen extrém megoldást mutatunk.
 
Bevezetés a borkóstolásba – Online kurzus, 8 tételes borsorral (2020. november 14.)

1. Tartalmazza a 8 palack bort
2. Ingyenes házhozszállítás
3. Ajándékok összesen 7.500 Ft értékben
- 2.490 Ft értékben Bevezetés a borkóstolásba jegyzet
- 1.500 Ft értékben 1 db Winelovers logózott borospohár
- 500 Ft értékben 1 db dropstop
- 3.000 Ft-os Borkollégium tantermi tanfolyam kupon
4. További ajándékok, információk a kurzushoz
- oktatási segédanyagok (3 db A5-ös méretű anyag), melyek segítenek a borkóstolás fejlesztésében (aromakorong, egyensúly-centrikus kóstolás, kóstolási segédlet táblázat)
- ötletek és tanácsok a kurzus során felbontásra kerülő borok tárolásához (pl.:hogyan, mennyi ideig tárolható el minőségvesztés nélkül)
- bor-étel párosítási ötletek és 8 db konkrét recept a kurzus során felbontásra kerülő borok elfogyasztásához