Minden boros karácsonyi ajándékötlet egy cikkben

Borászportál
2020. november 22., 09:02


Alábbi írásunkban az összes létező boros ajándékötletet összegyűjtöttük neked és azt is megmutatjuk, hol tudod a legegyszerűbben beszerezni őket. Anélkül, hogy ki kellene szállnod a fotelből.
Minden boros karácsonyi ajándékötlet egy cikkben
Minden borban kis angyal lakik – írja Hamvas Béla a rengetegszer idézett A bor filozófiája című művében. Karácsony közeledtével ez a mondat különösen aktuális. És igaz is, mert amint látni fogod, a bor szinte minden formájában tökéletes ajándék az ünnepre. Vágjunk is bele!
 
 
Bor
A boros karácsonyi ajándékok között első helyre természetesen a rajongás tárgya, a bor kívánkozik. A mai modern webshopok, mint amilyen például a Winelovers webshop, már nemcsak egyszerű szűrőkkel segítenek, amik által egy borvidékre vagy éppen szőlőfajtára szűkítheted az ajándéknak szánt borok listáját. Meg tudod adni a megajándékozni kívánt fő személyiségjegyét (csajos, uras, édesszájú stb.), az online bolt pedig ez alapján dob fel neked borötleteket. Ha még ezek után sem vagy biztos a dolgodban, akkor sincsen baj, erre vannak az ajándékutalványok, az igazán menő helyeken különböző összegűekből választhatsz.

Voucher
Ha már a vouchereknél tartunk, meg kell említeni, hogy ezekből számos létezik, a felhasználási területüktől függően. A borkóstolós utalványok nagy előnye, hogy  1-2 palack bor áráért jóval több bor megkóstolásának élményét ajándékozzuk szeretteinknek. Hogy mást ne mondjunk, a 2021. február 6-án megrendezésre Winelovers Grandon többszáz hazai és nemzetközi tételből lehet majd válogatni egy belépővel. Ha karácsonyra Winelovers borkóstoló utalványt vásárolsz valakinek, az illető természetesen erre is beválthatja azt, hiszen a vásárlástól számított 12 hónapon belül bármelyik Winelovers rendezvényre felhasználhatja. A hosszú lejárat különösen jól jön most, amikor még nem tudjuk pontosan, meddig tart a járvány. Ha a jegy drágább lenne, mint a voucher értéke, természetesen csak a különbözetet kell kifizetni.
 
Voucher #2
Egy ajándékutalvány egy szabadon választott boros tanfolyamra szintén nagyon izgalmas ajándék, és most nem (csak) arra gondolunk, hogy tanulni jó. Egy voucher úgy tud személyes lenni (hiszen ezzel fejezzük ki, tudjuk, milyen sokat jelent a bor a másiknak), hogy közben meghagyja a megajándékozottnak a választás lehetőségét. Ha a Borkollégium ajándékutalványát választod, a voucher átadásánál akár konkrét kurzusokat is ajánlhatsz rögtön a barátodnak/párodnak/szüleidnek, hiszen már elérhető a Borkollégium honlapján a teljes tavaszi szemeszter órarendje. Általános angol és magyar nyelvű tanfolyamoktól kezdve az egzotikusabb gasztro- és párlatkurzusokon át a bormarketingig minden megtalálható a választékban. Az ajándékozásra szánt összeget te állíthatod be a weboldalon, de egyébként, ha úgy érzed, biztosan tudod, mire vágyik a másik, konkrét eseményre is be tudod fizetni.

Könyv
Végezetül, hiszed vagy sem, a Borkollégiumi ajándékutalvány még boros magazinra és boros könyvekre is beváltható. A „könyvesbolt” tankönyvektől kezdve képes ismeretterjesztő albumokon át a boros kalauzig mindenféle földi jóval el van látva. Nem lennénk meglepődve, ha ajándékvásárlás közben csak úgy mellesleg magadnak is választanál valamit.