Minden napra egy aszú: Holdvölgy Culture

Borászportál
2018. március 09., 20:00


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
 
Minden napra egy aszú: Holdvölgy Culture
HOLDVÖLGY Culture
 
A tökéletességre törekedve: 500 évvel a legendás bor születése után a HOLDVÖLGY felelősséggel kívánja továbbgondozni a Tokaj-Álmot. A gondolatok bora a tudás, az elvek, a képzelet és a türelem harmóniájában született. A szellemiség és a lélek ötvözte tökéletessé, akárcsak az örök értékeket.
 
Rendkívüli törődéssel 26 hektárról, Mád legértékesebb 7 dűlőjének 22 kiváló parcellájáról szüretelték 6 elsőszámú szőlőfajtájukat (furmint, hárslevelű, sárgamuskotály, zéta, kabar és kövérszőlő); szükségszerűen korlátozott mennyiségben állították elő kivételes boraikat. Mellé grillezett grapefruitot tonic-zselével, dióhabbal és macaronnal javasolnak. 
 
 
A HOLDVÖLGY egy születésnapi ajándékból, félholdnyi szőlőparcellából született, a Dorgó teraszokon. A borvidékbe vetett hit és az itt dolgozó szakemberek iránti bizalom eredményeképp a birtok mára 25 hektárra nőtt, amelynek mind a 19 parcellája a mádi medencében, 7 különböző, történelmileg klasszifikált dűlőben fekszik. A kivételesség kulcsa minden parcella türelmes megismerése, a természeti egyensúlyokat kereső gondos szőlőtermesztés és a hagyományokra épülő, modern szellemiségű borkészítés. A HOLDVÖLGY állandó törekvése, hogy a borok az adott szőlőfajta és évjárat egyediségének tükrében a lehető legpontosabb lenyomatát adják a dűlőknek. A HOLDVÖLGY birtokközpont is a kivételesség jegyében született: a rendkívül modern vonalvezetésű borászati üzem belesimul a borvidék hagyományos összképébe és feltárja az alatta húzódó, többszáz éves, közel 2 km-es pincerendszert.
 
Előző aszú ajánlónkat ITT tekintheti meg.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé