Minden napra egy aszú: Pajzos Tokaji 5 puttonyos Aszú 2011

Borászportál
2018. március 12., 17:00


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Pajzos Tokaji 5 puttonyos Aszú 2011
Pajzos Tokaji 5 puttonyos Aszú 2011
 
60% hárslevelű, 30% furmint, 10% sárgamuskotály. Nagyon gazdag aszú, aszalt sárgabarackos, mézes, karamellás jegyekkel, és izgalmas, élénk savtartalommal. 220 literes zempléni Szerednyei tölgyfahordókban érlelték 3 évig. Étcsokis, citrusos desszertek és vadhúsok mellé is javasolják. 
 
Savtartalom: 10,8 gr/l, maradékcukor tartalom: 177 gr/l, alkohol: 10,5% vol
 
 
Pajzos Tokaj
 
"Boraink a rendkívüli adottságokkal rendelkező 60 ha-os Pajzos dűlőből származnak. A déli fekvésű, átlagosan 200 m magasságban található dűlő évtizedek óta nagy gondossággal neveli a Tokaji borvidék jellemző szőlőfajtáit: furmint, hárslevelű és sárgamuskotály. A kiváló minőségű szőlő, az aszúsodás folyamatának jelenléte és a borvidék iránti mély elhivatottságnak a találkozásából születnek borkülönlegességeink, mint a késői szüretelésű és az édes nemes Tokaji borkülönlegességek. Pincészetünkhöz tartozik a XVI. században épült, 900 hordós Rákóczi pince, mely Hegyalja legnagyobb és egyik legszebb pincéje."
 
Előző aszú ajánlónkat ITT tekintheti meg.
Winelovers borok az olvasás mellé