Minden napra egy aszú: Pajzos Tokaji 6 puttonyos Aszú 2013

Borászportál
2018. március 22., 11:00


A tavasz közeledtével újabb és újabb borokra, üde és izgalmas tételekre vágyunk. Figyeld napi ajánlónkat, ismerkedj meg a Tokaji Március Škoda Schiller - Tokaji Különlegességek Termének legmenőbb aszúival.
Minden napra egy aszú: Pajzos Tokaji 6 puttonyos Aszú 2013
Pajzos Tokaji 6 puttonyos Aszú 2013
 
Fiatal, aranyszínű aszú, illatában mézes, akácos, fehér virágos jelleggel. A kortyban inkább karamellás, aszalt gyümölcsös ízek jelennek meg, amit hosszú utóíz követ. Ezt az aszút 220 literes zempléni Szerednyei tölgyfahordókban érlelték 3 évig. 
 
Fajtaösszettétel: 60% hárslevelű, 30% furmint, 10% sárgamuskotály
 
Savtartalom: 8,1 gr/l, cukortartalom: 231,8 gr/l, alkoholtartalom: 9% vol
 

Pajzos Tokaj
 
"Boraink a rendkívüli adottságokkal rendelkező 60 ha-os Pajzos dűlőből származnak. A déli fekvésű, átlagosan 200 m magasságban található dűlő évtizedek óta nagy gondossággal neveli a Tokaji borvidék jellemző szőlőfajtáit: furmint, hárslevelű és sárgamuskotály. A kiváló minőségű szőlő, az aszúsodás folyamatának jelenléte és a borvidék iránti mély elhivatottságnak a találkozásából születnek borkülönlegességeink, mint a késői szüretelésű és az édes nemes Tokaji borkülönlegességek. Pincészetünkhöz tartozik a XVI. században épült, 900 hordós Rákóczi pince, mely Hegyalja legnagyobb és egyik legszebb pincéje."
 
Előző aszú ajánlónkat ITT tekintheti meg.
 
 
Winelovers borok az olvasás mellé