Minden napra egy pezsgő: Kálna Brut Nature Chardonnay

Borászportál
2018. június 12., 17:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Kálna Brut Nature Chardonnay
Kálna Pincze, Brut Nature Chardonnay
 
Visszafogott, élesztős-autólízises illatjegyekkel indít a pezsgő, amit lime-os, almás aromák egészítenek ki. A kortyban kiteljesednek a gyümölcsös jegyek (utóízben már inkább reszelt alma) és a kekszesség is. A pezsgő remek struktúrájú, szép habzású, harmonikus és karakteres. Igazi etyeki.
 
 
A Kálna Pincze 1994-ben alakult családi pincészet, 2 hektáron termel szőlőt. A mai napig is használatos etyeki kőből épített borospincéjük az 1850-es években épült, kiváló klímával rendelkezik. A mai formáját a pince együttes 2000-ben érte el. A két, egymásba nyíló pincében egész sor ötlettel találkozhat a látogató a "csillároktól" az étkezésig.
 
Az etyeki homokkőből készült pince hangulatát annak köszönheti, hogy minden apróságra odafigyelve egy olyan összhangot áraszt a pince, amit csak a legnagyobb pincészeteknél szokhattunk meg.
 
Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted.