Minden napra egy pezsgő: Polgár Villányi Rosé Pezsgő

Borászportál
2018. június 01., 08:00


A nyár beköszöntével egyre inkább vágyakozunk az izgalmas és jéghidegre hűtött pezsgőkre is. Éppen ezért készítettük el napi ajánlónkat; ismerkedj meg a 2018-as Pezsgő Június legmenőbb magyar tételeivel!
Minden napra egy pezsgő: Polgár Villányi Rosé Pezsgő
Polgár Pincészet, Villányi Rosé Cuvée Brut Pezsgő
 
50%-ban kadarkából, 50%-ban kékfrankosból készített villányi tankpezsgő. Az alapbor az érlelés során finom illatokkal gyarapodott, melyet a gondosan megválasztott nemes élesztő biztosított. Színében, illatában és ízében is csupa izgalom: remek ár-érték arányú és jó ivású pezsgő, akár a mindennapok megkoronázásra is. 
 
 
A Polgár Pincészeten ma már 60 hektáron az ökogazdálkodás szempontjait figyelembe véve gondozzák Villány jellegzetes szőlőfajtáit, a kadarkát és a portugiesert, a hungarikum fajtákat, azaz a kékfrankost és a hárslevelűt, és a világfajtákat, mint a chardonnay, a cabernet sauvignon, és franc, a pinot noir, a merlot, és a syrah. A legjobb minőségű borok elérése érdekében fajtánként meghatározott terméskorlátozással állítják be az optimális, hektáronkénti és tőkénkénti terméshozamot, döntik el a szüret idejét, választják ki a készítési technológiát – figyelembe véve az adott évjárat sajátosságait is. Az 1200 hektoliternyi erjesztő kapacitás, és az 5000 hektoliternyi tároló kapacitás biztosítja, hogy az évente forgalomba kerülő mintegy 200.000 palack bor az érettség legoptimálisabb időpontjában kerüljön a fogyasztók poharába.
 
Előző napi pezsgőajánlónkat IDE kattintva meg is nézheted. 
Winelovers borok az olvasás mellé