Minden napra egy vörösbor: Lajvér Borbirtok, Infinity 2015

Borászportál
2018. november 09., 08:00


Hazánkban a vörösborok népszerűsége továbbra is megelőzi a fehérborokét és a rozékét is. A bordeaux-i szőlőfajták és a bordói stílusú magyar vörösborok pedig továbbra is a legkedveltebbek közé tartoznak, ezért közülük több tétel is bemutatkozik a Bordói November Nagykóstoló Csúcsbor Termében. Figyeld napi ajánlónkat!
Minden napra egy vörösbor: Lajvér Borbirtok, Infinity 2015
A borról:
 
Tartalmas, komplex nagy bordeux-i házasítás (60% cabernet franc, 30% merlot, 10% cabernet sauvignon), határozottsággal. Bogyós gyümölcsök és érett málna a kortyban, amit elegáns hordós jegyek, az édesfűszerek, a pörkölt jegyek, a kellemes tanninérzet teszik tartalmassá. Van benne erő, feszesség, gyümölcs és fűszer, no meg tartós zamatok. Keménykötésű, a potenciál nagyon is benne van. 
 
Kézi fürtválogatás. Rozsdamentes tartályban, reduktív térben történő alkoholos erjesztés. Minden tétel külön érlelve, a legjava kiválogatva és összeházasítva. Alapvetően 12 hónapig történik az erjedés a hordókban, azonban a cabernet franc esetében ez 14 hónapra kitolódik.

Karakteres ételekhez ajánlunk. Méltó kiegészítője lehet vad és marhahúsból készült ételeknek egyaránt, például egészben sült vaddisznócombhoz vargányagombás barátfülével és vajon párolt zöldségekkel.
 
Alk:13,5%vol // sav:5,4g/l // cukor: 1,2g/l
 
 
A borászatról:

Már a kezdetektől a lehető legmagasabb minőségű borok készítése inspirálta a Szekszárdi borvidéken, Szálkán található Lajver Borbirtok kialakítását, mely egyedülálló filozófiáról tanúskodik. Az itt készülő borok az újszerű gondolkodás és a hagyomány, valamint a természetközeli szemlélet tökéletes ötvözetének bizonyítékai.

„Új minőségi kategóriát szeretnénk megteremteni a borászatban: a legnemesebb szekszárdi hagyományokat ötvözzük a legmodernebb technológiák kínálta lehetőségekkel. Tesszük mindezt szenvedéllyel és hittel, kompromisszumok nélkül, azzal a szándékkal, hogy egyre közelebb kerüljünk a tökéletes borhoz.” – Far Norbert, Lajver Borbirtok főborász

>>> Részletek a Bordói November Nagykóstolóról ITT!
Winelovers borok az olvasás mellé