Nemzetközi fronton erősítenek be Tokajban

Borászportál
2015. január 03., 21:30


Rangos külföldi eseményeken vesznek részt az idei évben neves tokaji pincészetek. Ennek kezdeményezését és közreműködését a Tokaj Kereskedőház segíti. Nemzetközi kiállításokon, szakmai konferenciákon, mesterkurzusokon és kóstolókon vesznek majd részt, hogy felhívják a figyelmet Tokajra.
Nemzetközi fronton erősítenek be Tokajban
A 2015-ös kampány két legfontosabb célterülete az Egyesült Államok és Kína, amelyek az elkövetkező években a tokaji borok legfontosabb exportpiacává válhatnak. Fontosnak tartják még, hogy a külföldi szakemberek eljöjjenek Tokajba, és megismerjék. Ennek érdekében a Tokaj Kereskedőház rangos nemzetközi szakmai konferenciákat szeretne házigazdaként vendégül látni Tokajban. Emellett úgynevezett studytour szervezését tervezi, amelyek keretében a kiemelt célországok legismertebb véleményvezér szakíróit kívánja vendégül látni a Tokaji Borvidéken.
Már tavaly december elején sikeresen debütáltak a tokaji borok a londoni Westminster Hall-ban megrendezett magyar borbemutató fogadáson. A londoni magyar nagykövetség és a Tokaj Kereskedőház közös szervezésében megtartott 200 fős rendezvényen a "Circle of WineWriters" (CWW) társaság Master of Wine képzettséggel bíró borszakértői, valamint ismert borszakírói vettek részt vendégként, akik mintegy kéttucat magyarországi – legnagyobb számban tokaji – borászat legkiválóbb bortételeivel ismerkedhettek meg.
Nemzetközi fronton erősítenek be Tokajban
 
A tokaji borok 2014-ban több rangos hazai és külföldi eseményen is megmutathatták értékeiket. Például a Master of Wine szakemberek vendégül látása márciusban Budapesten, vagy a londoni magyar nagykövetségen megrendezett Tokaji Borvacsora és a New York-i Magyar Főkonzulátuson megtartott Cartoon Hungarikum borbemutató. Júliusban a Tokajban megrendezett X. Nemzetközi Terroir Konferencia. Valamint kiemelkedő siker kísérte a tokaji borok bemutatkozását a svájci Montreux-ban október végén megtartott 7. Nemzetközi Digitális Bor Kommunikációs Konferencián is.
A társaság 2015-ben – többek között – a London Wine Fair-en, a bordeaux-i Vinexpo-n, valamint a shanghai ProWein nemzetközi kiállításon is részt vesz. Emellett nagy hangsúly kerül a külföldön megrendezendő tokaji borbemutatókra a szaksajtó mellett a kereskedelmi, importőr vállalatokat is megcélozva.

"A tervezett rendezvényeken, a saját termékeink bemutatása mellett, a Tokaji Borvidék többi pincészetének is szeretnénk megjelenési lehetőséget biztosítani. Ugyanis a Tokaji Borvidék egyetlen integrátor társaságaként fontos feladatunk, hogy a borvidék összes, minőségi termelésre törekvő szereplőjének segítséget nyújtsunk a külföldi piacépítésben" – hangsúlyozta Király Enikő, a Tokaj Kereskedőház vezérigazgató-helyettese.
 "A 2014-es X. Nemzetközi Terroir Konferencia kedvező visszhangján felbuzdulva szeretnénk elérni, hogy a 2016-os nemzetközi Digitális Bor Kommunikációs Konferenciát Tokaj láthassa vendégül házigazdaként" – mondta Király Enikő. Az évente más helyszínen megtartott esemény résztvevői a nemzetközi borpiac legfontosabb véleményvezérei közül kerülnek ki.
 
 „A Tokaji márkának ott van a helye az egész világon a prémium bormárkák között. Siker esetén pedig Tokaj újra fel fog kerülni a világ bortérképére” – szögezte le Tombor András, a Tokaj Kereskedőház Zrt. felügyelőbizottságának elnöke.
Winelovers borok az olvasás mellé