Öröm és bánat szeptemberben

Borászportál
2018. szeptember 30., 08:55


Nagy öröm és hatalmas bánat egyaránt érte a magyar borkedvelőket szeptemberben. A hónap legolvasottabb Borászportál-cikkeit gyűjtöttük össze.
Öröm és bánat szeptemberben
A hónap számunkra legörömtelibb eseménye volt (és valószínűleg a tiétek is, mert sokan kattintottatok), hogy megjelent az első Winelovers 100 – a 100 legjobb magyar bor nyomtatott kiadvány. A magazin bemutatja azt a száz magyar bort, amelyet a hazai és nemzetközi borversenyek eredményei, valamint a szakmai ajánlók javaslatai alapján összeálló mezőnyből a zsűri a legjobbnak tartott. Itt megnézheted a címlapot, itt pedig azt az exkluzív interjút, amelyben Natasha Hughes Master of Wine fejti ki véleményét a magyar borokról.

Oz Clarke a világ egyik legnagyobb borszakértője szeptemberben megírta a maga boros 12 pontját. Mi lefordítottuk, aki elolvassa, máris sokkal többet fog tudni a borok világáról.
 

A hónap közepén zajlott a 3. Somlói Juhfark Ünnep, ami a fajta legnagyobb szakmai seregszemléjévé nőtte ki magát az évek során. Tornai Tamással, az eseménynek otthont adó Tornai Pincészet tulajdonosával beszélgettünk a tapasztalatokról és arról, mikor érkezik a somlói közösségi bor.

Úgy tűnik, Pannonhalma egyre szexibb. Nem először fordul elő, hogy a borvidékről szóló írásunk magas kattintásszámot ér el. Ezúttal a PH-Érték, vagyis Pannonhalma újabb nagy dobásának debütálását követtétek sokan figyelemmel.

Sajnos a szeptemberi hónapot egy nagyon szomorú esemény határozta meg. Szeptember 16-án tragikus hirtelenséggel elhunyt kiváló kollégánk, Sánta Zoltán nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium vezető oktatója. Rengetegen szerették, tisztelték, a róla szóló megemlékezésünk lett messze a hónap legolvasottabb írása.
 
Winelovers borok az olvasás mellé